"JASNO SE VIDI USTAVNA STRUKTURA BOSNE I HERCEGOVINE": Dodik poručio da je RS bitan sagovornik o političkim procesima u svetu
Foto: Beta

"JASNO SE VIDI USTAVNA STRUKTURA BOSNE I HERCEGOVINE": Dodik poručio da je RS bitan sagovornik o političkim procesima u svetu

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da su na Diplomatskom forumu u Antaliji vođeni uspešni razgovori sa velikim brojem značajnih političara, što dokazuje da je Srpska prepoznata kao bitan sagovornik o političkim procesima u regionu, ali i u svetu.

"Naši sagovornici razumeju poziciju Srpske i imaju razumevanje za naš stav da smo za evropski put, ali da se jasno vidi ustavna struktura BiH, koja je sastavljena od Srpske i Federacije BiH" objavio je Dodik na Instagramu.

Dodik je napmenuo da rukovodstvo Republike Srpske nije spremno da se kreće evropskim putevima, a da pri tome bude smanjena snaga Srpske.

"U Antaliji smo razgovarali sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom. Razgovarali smo i s ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajom Blanarom, kao i sa specijalnim predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom" podsetio je Dodik.

U Antaliji se danas završava Diplomatski forum, koji je počeo u petak, 1. marta.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:59

Dodik, vratite nam Ustav BiH ostacemo, ne vratite li Ustav otici cemo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track