AKO NAMETNE IZBORNI ZAKON SRPSKA ĆE ODLUČNO ODGOVORITI! Ministar Nešić upozorio na POSLEDICE Šmitovog postupka PORUČIO MU JEDNO!
Foto: Kurir Televizija, ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia, Nemanja Nikolić

TURBULENTNO U BIH

AKO NAMETNE IZBORNI ZAKON SRPSKA ĆE ODLUČNO ODGOVORITI! Ministar Nešić upozorio na POSLEDICE Šmitovog postupka PORUČIO MU JEDNO!

Bosna i Hercegovina -

Prema navodima sarajevskih medija, Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit već je spremio odluku, kojom će izmeniti izborni zakon te države i to u delu koji se odnosi na integritet izbornog procesa i sprečavanje izborne krađe.

Kako je ranije Šmit najavio, u slučaju da se domaći političari o ovom pitanju ne dogovore,on će nametnuti izmene Izbornog zakona.Sa druge strane,predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavljuje da će RS usvojiti svoj izborni zakon ako Šmit nametne odluku o izmenama Izbornog zakona BiH.U ovom trenutku,u program uključujemo ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH Nenada Nešića

Nenad Nešić
foto: Kurir televizija

- Bilo kakvo nametanje u direktnoj je suprotnosti sa evropskom perspektivom BiH. Prvo mi nemamo nikakvog visokog predstavnika jer gospodin Šmit nije imenovan u skladu sa aneksom 10 dejtonskog mirovnog sporazuma. Čak i da donesu neku rezuluciju, ni ustav BiH niti ustav Republike Srpske ne poznaju visokog predstavnika kao nekoga ko se može mešati u zakonodavni procest - rekao je Nešić.

01:14

PORUČUJEM ŠMITU DA ĆE SRPSKA ODGOVORITI! Ministar Nešić upozorio na POSLEDICE postupka visokog predstavnika

Uputio je podršku predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je trenutno u procesu suđenja:

- Želim da izrazim podršku gospodinu Dodiku jer se on bori za Republiku srpsku i srpski narod. Ovo suđenje koje se odvija u Sarajevu nego je suđenje Republici Srpskoj i srpskom narodu. Nigde u svetu zakone ne donose pojedinci nego izabrani predstavnici, a gospodinu Dodiku se sudi na osnovu zakona koje je doneo neki pojedinac. Tu se ne može govoriti o bilo kakvoj demokratiji. Poručujem gospodinu Šmitu ni pod kakvim uslovima de ne nameće izborni zakon jer će u suprotnom Republika Srpska morati da odgovori i mi ćemo doneti naš zakon, a on neće moći da se klonira i da bude na svakom izbornom mestu.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

05:14

OŠTRIO JE NOŽ PREDAMNOM I REKAO: SAD ĆEMO DA ZAVRŠIMO POSAO! Ispovest žrtve rata u BiH kojoj su sa 9 godina pobili CELU porodicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja