POGLEDAJTE PRVI SNIMAK SNAŽNOG ZEMLJOTRESA KOJI JE POGODIO GACKO: Potresao se ceo region, pojavili se i odroni, blokiran saobraćaj
Foto: Facebook

POGLEDAJTE PRVI SNIMAK SNAŽNOG ZEMLJOTRESA KOJI JE POGODIO GACKO: Potresao se ceo region, pojavili se i odroni, blokiran saobraćaj

Bosna i Hercegovina -

Serija zemljotresa jutros je uzdrmala je jutros Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Prvi potres, koji je zabeležen u 4.06, imao je snagu od 5,3 stepena Rihterove skale, s epicentrom na granici BiH i Crne Gore, između Nikšića i Gacka.

O tome koliko je jako "poljulalo" svedoči i snimak iz jedne benzinske pumpe u Gacku.

Кako se na istom može videti, polica na kojoj su se nalazila pića, odnosno vino, ljulja se toliko jako, da je pravo čudo da ni jedna flaša nije pala i razbila se.

Zemljotres koji je jutros pogodio BiH i Crnu Goru izazvao je odrone na granici Gacko-Nikšić.

Кako javljaju meštani, od jačine zemljotresa, ispucali su zidovi na pojedinim kućama.

Potres je izazvao odrone u rejonu Golije što je blokiralo saobraćaj na ovoj deonici puta. Jak zemljotres pogodio je područje Hercegovine jutros u 4 sata i 6 minuta.

Inače, načelnica Odseka za analizu i obradu seizmoloških podataka Crne Gore Milena Tomanović kazala je da je nakon zemljotresa od 5,4 stepeni Rihtera usledilo 30 naknadnih zemljotresa od 3,5 stepeni Rihtera do jedan ili 1,5 stepeni Rihtera. Tomanović je rekla da nema izveštaja sa terena da li je pričinjena veća materijalna šteta.

"Ovo je zemljotres koji se desio u pograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine, to je seizmogena zona Bileće i Pive“, rekla je Tomanović na konferenciji za novinare koju je nakon jutrošnjeg zemljotresa organizovao Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Kurir.rs/ATVBL

Bonus video:

00:14

ZEMLJOTRES U SRBIJI: Zatreslo se tlo tokom noći na dubini od 3 kilometra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track