"NOVINARE U BEČU JE VIŠE INTERESOVAO MOJ ODNOS SA PUTINOM NEGO EVROPSKI PUT BIH" Dodik otkrio šta je rekao medijima u Austriji
Foto: Nemanja Nikolić

u metu

"NOVINARE U BEČU JE VIŠE INTERESOVAO MOJ ODNOS SA PUTINOM NEGO EVROPSKI PUT BIH" Dodik otkrio šta je rekao medijima u Austriji

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je austrijske novinare koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču više interesovao njegov prijateljski odnos sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom nego evropski put BiH, što je bila tema diskusije, ali da im je preneo jasan stav da Srpska i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti.

"Kada se završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsednikom Putinom od Еvropljana koji će tada želeti da se susretnu s njim u Kremlju. Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču. Preneo sam im i jasan stav da Srpska i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti“, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Na panelu je ponovio stav da se u Srpskoj očekuje da nakon 21. marta BiH prestane da bude kolonija međunarodne uprave, te da istog dana, shodno evropskim standardima, nestane lažni visoki predstavnik i da iz Ustavnog suda odu strane sudije.

"Tokom sedmice održana je sednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je zaključeno da podržavamo evropski put i da glavni pregovarač s Еvropskom unijom treba da bude iz Republike Srpske“, podsetio je Dodik u pregledu sedmice.

(Kurir.rs/Atvbl/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja