PREVARANTKINJE IZ BiH PALE U BEČU! Otimale automobile, imale su RAZRAĐENU ŠEMU: Sednu za volan, pa NESTANU BEZ TRAGA
Foto: Shutterstock

PREVARANTKINJE IZ BiH PALE U BEČU! Otimale automobile, imale su RAZRAĐENU ŠEMU: Sednu za volan, pa NESTANU BEZ TRAGA

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici kriminalističke policije Donje Austrije nakon opsežne istrage identifikovali su i uhapsili dve državljanke Bosne i Hercegovine (27, 33) koje su na prevaru uzimale automobile od trgovaca, a kasnije ih preprodavale u inostranstvu.

One su uhvaćene na delu kada su 13. marta ove godine došle kod jednog auto zastupnika da kupe automobil vredan 42.000 evra, a predočile su lažna lična dokumenta.

One su navodno pripadale organizovanoj kriminalnoj grupi koja je sklapala ugovore o kupovini i iznajmljivanju sa lokalnim auto trgovcima ili agencijama za iznajmljivanje automobila, a zatim bi samo nestale.

Sva ukradena vozila su preprodavale u inostranstvu.

Posljednji u nizu kojeg su htele da prevare je trgovac automobilima iz Ort-an-der-Donau, u Austriji, koji ih je prijavio.

Inače, daljom istragom utvrđeno je da se one sumnjiče i za prevaru u Beču, gde su na sličan način uzele moped vrijedan 3.000. I dok je 27-godišnjakinja priznala sve, 33-godišnja državljanka BiH je odbila da svedoči. Mediji prenose da su živele u Italiji, a da su redovno dolazile u Austriju zbog ovih prevara.

One su po nalogu javnog tužilaštva Kornojburga sprovedene u lokalni zatvor.

(Kurir.rs/Nezavisne novine/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:38

PENZIONERI OPREZ! PREVARANTI NUDE LAŽNE KARTICE I TRAŽE NOVAC! Direktor PIO fonda: Prave imaju jasne boje, logo i BESPLATNE SU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track