FEDERALNA UPRAVA POLICIJE IZDALA NAREDBU SVIM KANTONALNIM MUP-OVIMA: Preduzmite sve mere zarad očuvanja sigurnosti
Foto: Dejan Rakita / Pixel Media / Profimedia

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE IZDALA NAREDBU SVIM KANTONALNIM MUP-OVIMA: Preduzmite sve mere zarad očuvanja sigurnosti

Bosna i Hercegovina -

Povodom terorističkom napada u Moskvi u kojem je, prema poslednjim informacijama, stradalo 143 osobe, oglasila se i Federalna uprava policije (FUP).

Naime, kako su naveli iz FUP-a, svim kantonalnim ministrarstvima unutrašnjih poslova naloženo je da preduzmu sve potrebne mere kako bi se očuvala sigurnost.

"Federalna uprava policije, povodom terorističkog napada u Rusiji, obavestila je kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova da je potrebno da preduzmu sve mere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem očuvanja sigurnosti građana i imovine s pojačanim prisustvom policijskih službenika", saopšteno je iz FUP-a.

Naglasili su i to, ukoliko dođu do bilo kakvih narušavanja sigurnosne situacija, obaveste FUP što je pre moguće.

"FUP je obavestio i to da su kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova obavezna eventualno bilo kakva saznanja, ukoliko do njih dođu, a koja se mogu dovesti u vezu s krivičnim delima terorizma, odmah i bez odlaganja dostaviti Federalnoj upravi policije", zaključili su.

Inače, ovakva naredba FUP-a te dalje postupanje kantonalnih MUP-ova je praksa kada se negde u svetu inače dogode teroristički akti, a sve u cilju pravovremenog postupanja i sprečavanja eventualnih incidenata.

Kurir.rs/Klix

Bonus video:

01:10

SVETU PRETE OVA 2 POTENCIJALNA ŽARIŠTA! Zoronjić tvrdi: Tenzije na istoku sve veće, DA LI SMO BLIZU TAČKE PUCANJA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja