IVANA IZ BOSNE SE LUDO ZALJUBILA U KRIMINALCA IZ AMERIKE: Otišla je da ga poseti, a onda je sebi napravila PAKAO OD ŽIVOTA (VIDEO)
Foto: Printscreen

IVANA IZ BOSNE SE LUDO ZALJUBILA U KRIMINALCA IZ AMERIKE: Otišla je da ga poseti, a onda je sebi napravila PAKAO OD ŽIVOTA (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Amerikanac Bendžamin Riči vozio je ukradeni kombi 2000. godine kada ga je jedan policajac video i krenuo u poteru za njim. Nakon što je slupao kombi, Riči je ispalio pet hitaca iz pištolja, a jedan od njih usmrtio je policajca. On je uhapšen i osuđen na smrt, ali kako njegovo pogubljenje nije moglo da se zakaže, konačnu kaznu čekao je u zatvoru u američkoj državi Indijana.

Riči je, dok je čekao smrtnu kaznu, bio deo jednog dokumentarca na Jutjubu, gde je zapeo za oko mladoj i lepoj Ivani, devojci iz Bosne koja se sa porodicom u detinjstvu preselila u Švedsku. Ona je tada imala 24 godine.

"Ne umem da to iskažem rečima; to je prosto bio osećaj koji sam imala kada sam ga videla prvi put. Samo sam osetila da želim da budem sa njim zauvek. To je sve što mogu da kažem", odgovorila je Ivana na pitanje šta ju je to privuklo na ovom čoveku.

Ivana je odlučila da piše Bendžaminu i romansa je između njih ubrzo procvetala. Par je neko vreme uživao u prepisci, ali je ova plavuša rešila da iz Švedske avionom ode u Ameriku, kako bi i lično upoznala čoveka koji ju je zainteresovao. Videli su se preko 10 puta i zaljubili se jedno u drugo, a kako je objasnila prilikom svake posetu zatvoru mogli su da budu zajedno svaki dan do 16 časova tokom cele nedelje.

"Ja ne mogu da zamislim život bez njega. Bilo je - ili ću živeti sa njim ili ću umreti sa njim", rekla je za podkast

Ivana je istakla da joj se Bendžamin dopao jer može da oseti da je sličan njoj, a opisala ga je kao zabavnog i smešnog. Bili su zajedno oko četiri godine.

Detinjstvo puno nasilja u disfunkcionalnoj porodici

Ivana, koja sada ima 31 godinu, potom je opisala svoje detinjstvo.

"Rođena sam u Bosni tokom rata, ali se deo moje porodice preselio u Švedsku kada sam imala dve godine. Moj otac nije bio dobar čovek, moje starije sestre su iskusile mnogo toga lošeg s njegove strane. Tukao je njih i mamu. Bio je alkoholičar, proveo je puno vremena u zatvoru. Danima nije bio kod kuće, onda bi se pojavio, rasturio sve po kući, a moja mama, radila je dva posla... Bilo joj je teško. Ipak, stvar je u tome što moj tata nikada nije bio loš prema meni, ne znam zašto. Nikada me nije udario".

Ivana je tokom razgovora otkrila da je i njen otac, čiji su roditelji iz Ukrajine došli u Bosnu, i sam imao veoma teško detinjstvo, pa da može donekle da razume njegove postupke. Rođen je u porodici sa 11-oro dece, a roditelji su ih tretirali kao "životinje", kako je ona istakla, navodeći kao primer situaciju kada bi oni jeli meso, a deci davali kosti od mesa.

Plan za bekstvo iz zatvora, pa odavanje opijatima

Ova mlada žena je priznala i da su ona i Riči čak imali i plan za njegovo bekstvo, a plan su napravili koristeći tajne šifre u pismima i skriveni mobilni telefon. Dodala je i da je znala da u slučaju bekstva ne bi mogli da imaju normalnu porodicu, ali je priznala da je verovala da će provesti bar nedelju dana zajedno pre nego što im policija uđe u trag, a možda ih i ubije.

"Na kraju mi je rekao da ne želi da rizikuje moj život da bi mogao da izađe iz zatvora. Tada sam poludela jer je čitav moj životni plan bio da budem sa njim. Kada mi je to rekao, počela sam da uzimam opijate. Onda sam upoznala dilera droge koji je dilovao heroin i to je bilo mnogo jeftinije od tableta koje sam uzimala", ispričala je.

Počela je čak i da izlazi sa tim muškarcem kako bi mogla lakše da dođe do droge koju je prodavao, a bili su zajedno dve godine, sve dok on nije sredio svoj život i povukao se iz posla. Ivana, ipak, nije želela da odustane, pa je pokušala da uz pomoć svojih kontakata nastavi da prodaje narkotike kako bi zadržala naviku koju je imala. Na koncu svega, nakon što ljudi nisu želeli da joj plate za ono što im je dala, ostala i bez novca i bez droge. Njen život nastavio je nemilosrdno da se urušava sve dok nije zatrudnela sa ćerkom Ajris.

Ćerka joj je promenila život na bolje

Ćerkica joj je promenila život u potpunosti i pomogla joj da se dovede u red. Sada je trezna i ne koristi narkotike više. Ističe da je fokusirana na odgajanje svoje ćerke i na to da joj pruži sve što zaslužuje.

Ivana je istakla da nema snage da poseti Ričija i vidi da li je još uvek živ, jer je to vraća u vreme kada su bili zajedno i podseća je na sva osećanja koja je imala. Dodala je da je duboko u sebi znala da njihova veza nikada neće uspeti, ali da ga je ipak snažno volela. Htela je da umre pored njega.

"Nikada do dana današnjeg nisam upoznala čoveka kao što je on. Činio je da se osećam lepom i voljenom, kao da sam jedina žena koju želi. Ne mogu da ga potražim; obećala sam da ću biti tamo za njegovo pogubljenje",

Zaključila je da je njen najveći problem u životu to što je pratila svoje srce, a ne svoj mozak.

(Kurir.rs/Blic žena/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track