"MAĐARSKA ŽELI DA ULAŽE U RS, PA I U PROJEKTE OD KOJIH BI ODUSTALA NEMAČKA": Dodik najavio Ekonomski forum u Banjaluci
Foto: EPA/Olivier Hoslet, EPA/Sergei Bobylev sputnik kremlin

objava predsednika republike srpske

"MAĐARSKA ŽELI DA ULAŽE U RS, PA I U PROJEKTE OD KOJIH BI ODUSTALA NEMAČKA": Dodik najavio Ekonomski forum u Banjaluci

Bosna i Hercegovina -

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, rekao je da sa Mađarskom postoji vrlo intenzivna, konstantna i pozitivna saradnja, kao i da ima velika očekivanja od predstojećeg Ekonomskog foruma, koji je planiran za petak 5. aprila u Banjaluci.

On je rekao da će na ovom forumu učestvovati privrednici iz Republike Srpske i Mađarske.

- Mađarska je učinila mnogo na planu podrške našim poljoprivrednicima i želi da ulaže u brojne, višemilionske projekte u Srpskoj, pa i one od kojih bi u konačnici trebalo da odustane Nemačka. Imamo spoznaju o veoma dinamičnoj privrednoj aktivnosti Mađarske i razgovaramo o vrlo kvalitetnoj saradnji u oblasti energetike - rekao je Dodik.

On je ocenio da će Mađarska, Srbija i Republika Srpska uz privlačenje još nekih zemalja, udružujući se, kako kaže u neki oblik ekonomske saradnje, pa čak i ekonomske unije, pokazati kao dobar transfer između Istoka i Zapada.

- Između sveta koji se stvara, a koji će pružiti šansu samo onima koji imaju hrabrost da iskorače dalje - naveo je Dodik.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: N. V.)

Bonus video:

00:20

IZ HRVATSKE DOLAZE SRAMNI PODACI O ŽRTVAMA U JASENOVCU! Dodik: Komunistička vlast je onemogućila identifikaciju svih žrtava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track