IZBO DEVOJKU, GURNUO JOJ TRULEKS KRPU U GRLO, PA OTIŠAO DA SE KOCKA: Ubica iz Prijedora požarom pokušao da prikrije zločin!
Foto: Printscreen Youtube

IZBO DEVOJKU, GURNUO JOJ TRULEKS KRPU U GRLO, PA OTIŠAO DA SE KOCKA: Ubica iz Prijedora požarom pokušao da prikrije zločin!

Bosna i Hercegovina -

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Žarko Zorić (40) iz Prijedora osuđen na 27 godina zatvora zbog svirepog ubistva svoje devojke Nede Milojević (44) i podmetanja požara u njenom stanu čime je pokušao da prikrije zločin.

Prvostepenu presudu mu je izrekao Okružni sud u Prijedoru nakon što je Zorić priznao krivicu te je osuđen za teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti.

Zločin se dogodio 20. januara u stanu žrtve u Ulici Ilije Stojanovića u Prijedoru. Kako se navodi u presudi Zorić je nakon kraće svađe sa Milojevićevom, uzeo kuhinjski nož te je više puta ubo u predelu glave, vrata i ruku.

Žrtva je pokušala da se zaštititi rukama i zadobila je više ubodnih i reznih rana od kojih je pala na ležaj.

Žarko Zorić, Prijedor, ubistvo
foto: Printscreen Youtube

Dalje je navedeno da za žrtva ležala trpeći bolove, Zorić uzeo truleks krpu i ugurao joj u grlo, usled čega je došlo do nasilnog gušenja.

Prema presudi Zorić je nakon toga prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u nameri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog dela.

Navodi se da je Zorić nakon toga izašao iz stana i otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u ugostiteljski „Bolero” gde je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću.

ubistvo, Prijedor, Žarko Zorić
foto: Printscreen Facebook

Kako stoji u presudi požar se proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju. Usled sagorevanja došlo je do urušavanja dela međuspratne konstrukcije u stanu od Z. G. u prizemlju zgrade i iz kojeg je neposredno pre toga G.Z. izašla.

Širenje požara na ostatak stambene zgrade, gde se u stanovima u tom trenutku nalazio jedan broj stanara, naknadno je sprečeno blagovremenim reagovanjem pripadnika vatrogasne jedinice iz Prijedora.

Pretpostavlja se da je motiv ovog zločina ljubomora.

Kurir.rs/Glassrpske.com

Bonus video:

03:24

Muškarac ubio devojku pa sebe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track