BOSANAC UGOVORIO FIKTIVNI BRAK ZA 20.000 FRANAKA: Priznao da je uzeo novac ali švajcarska policija mu ne može ništa!
Foto: Youtube/Polish Emergency Videos/Shutterstock

BOSANAC UGOVORIO FIKTIVNI BRAK ZA 20.000 FRANAKA: Priznao da je uzeo novac ali švajcarska policija mu ne može ništa!

Bosna i Hercegovina -

Državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg su švajcarski mediji predstavili kao Ivana, uspeo da je dobije sudsku bitku za ostanak u Švajcarskoj, a sve zbog greške policije kantona Argau.

Naime, on je svojevremeno priveden i policiji je priznao da je ugovorio fiktivni brak za 20.000 franaka. Međutim, s obzirom da je policija napravila određene greške tokom istrage, Ivan ostaje u Švajcarskoj do daljnjeg, a njegov slučaj će preuzeti viša sudska instanca.

Kako prenose švajcarski mediji, reč je o slučaju koji je razotkrio šemu fiktivnih brakova kojima se imigranti služe kako bi legalizovali svoj boravak u ovoj zemlji.

Zanimljivo, Ivan je još u oktobru prošle godine priznao da mu je obećano 20.000 franaka kako bi sklopio brak iz interesa. On je to i učinio, ali je bračna zajednica doživela krah:

"Dogovor je bio da da odemo u BiH, gde smo sklopili brak. To sam i učinio i sutradan se vratio u Švajcarsku", rekao je on. On dodaje da mu je za taj brak obećano 20.000 franaka, od čega je dobio polovinu novca. Na pitanje istražnog sudije kako je došlo do kraha bračne zajednice, svedok je kratko odgovorio:

„Nije potrajalo jer sam ubrzo uhapšen“, rekao je on iskreno.

Sada će ovaj slučaj preuzeti viša sudska instanca, a datum novog suđenja nije određen.

Kurir.rs/Nezavisne.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track