"ULAZI U KUĆU, SVE ĆU VAS POBITI" Posvađali se kod groblja pa umalo izginuli: Mladić iz Teslića aktivirao BOMBU, pa usledila drama
Foto: Shutterstock, Ilustracija

"ULAZI U KUĆU, SVE ĆU VAS POBITI" Posvađali se kod groblja pa umalo izginuli: Mladić iz Teslića aktivirao BOMBU, pa usledila drama

Bosna i Hercegovina -

Mesec dana iza brave provešće Teslićanin M.J. (20), kojeg terete da je pretio sugrađaninu S.J. (25) i njegovim ukućanima, zatim izvadio bombu, te izvukao njen osigurač, nakon čega je ona i eksplodirala, zbog čega mu prete tri ili više godina zatvora - proističe iz saopštenja Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, čiji tužilac je zatražio da za M.J. bude određen pritvor, a taj predlog je Osnovni sud u Tesliću uvažio.

Dobojsko Tužilaštvo, koje dvadesetogodišnjaka tereti za ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opšte opasnosti, te nedozvoljeno oružje, otkrilo je dosad nepoznate detalje o ovom slučaju.

"Osumnjičeni se tereti da je 30. marta, oko 19.40, kod gradskog groblja, nakon kraće rasprave sa S.J., izvadio pištolj i zapretio mu da će ih pobiti sve u kući, što je kod S.J. izazvalo strah, kako za njega, tako i za njegovu porodicu", precizirali su iz Tužilaštva.

Ali, tu se problemi ne završavaju, već nekoliko sati kasnije dolazi do novog incidenta i umalo tragedije.

"Oko 22 sata osumnjičeni je došao do kuće S.J. noseći sa sobom zelenu ručnu bombu i gasni pištolj. Kada je S.J. izašao iz kuće, više puta mu je ponovio: 'Ulazi u kuću, sve ću vas pobiti.' Te pretnje su čuli i ostali ukućani, zbog čega su se svi uplašili", naveli su iz Tužilaštva.

Nakon toga je, dodaje se, osumnjičeni izvukao osigurač iz bombe, a kada je S.J. u nameri da smiri osumnjičenog krenuo prema njemu, izvadio je gasni pištolj i ispalio jedan metak u vazduh, a potom pištolj uperio u pravcu S.J. ispalivši više metaka u njegovom pravcu, s tim što ti meci nisu pogodili S.J.

"Potom mu je zapretio da će ga ubiti i zamahnuo rukom u kojoj je držao bombu. Tada ga je S.J. odgurnuo, usljed čega je bomba ispala iz ruke osumnjičenog i pala, a S.J. je bombu uspeo odgurnuti nekoliko metara dalje kada je ona eksplodirala", istakli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

S.J. je usled toga imao povredu u vidu manje ogrebotine od gelera sa leve strane grudnog koša, a osumnjičeni povrede desne potkolenice.

Kurir.rs/nezavisne.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja