ŽENA IZ SRBIJE KAŽNJENA U BANJALUCI Neovlašćeno skupljala priloge za bolesnu osobu
Foto: Youtube Printscreen

ŽENA IZ SRBIJE KAŽNJENA U BANJALUCI Neovlašćeno skupljala priloge za bolesnu osobu

Bosna i Hercegovina -

Policija u Banjaluci kaznila je mlađu ženu S.M. iz Srbije zbog neovlašćenog prikupljanja dobrovoljnih priloga, a ona je tom prilikom nosila i fotografiju obolele osobe.

Naime, ona je tokom vikenda zatečena u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića, a policija je utvrdila da se državljanka Srbije predstavljala kao ovlašćeno lice humanitarne organizacije iz te zemlje i bez potrebne dokumentacije od građana tražila dobrovoljne priloge u svrhu navodnog lečenja obolele osobe.

"Od S.M. oduzeti su predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenim prekršajem, a o svemu navedenom obavešten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci - Odeljenje za prekršaje i dežurni inspektor Terenskog centra za strance Banjaluka", navode iz PU Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka, uputila je apel građanima da povećaju oprez u slučaju pojave lica koja dobrovoljno prikupljaju priloge, te da ne nasedaju na prevare prilikom kojih se od njih traži da doniraju novac u humanitarne svrhe, a sve u cilju kako ne bi bili oštećeni izvršenjem nekog od krivičnih dela ili prekršaja.

"Građanima savetujemo da postupaju oprezno u situacijama kada se od njih traži novac za dobrovoljne priloge i u humanitarne svrhe, te da u slučaju da im se obrate sumnjiva lica isto prijave najbližoj policijskoj stanici ili na besplatan broj telefona 122", navode iz policije.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Bonus video:

00:19

Braća Hofman uhapšena u restoranu u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track