NALAZILA SE U PRATNJI STRANOG DRŽAVLJANINA: Policija spasila petogodišnju devojčicu koja je bila žrtva TRGOVINE LJUDIMA
Foto: Shutterstock

STRAŠNO

NALAZILA SE U PRATNJI STRANOG DRŽAVLJANINA: Policija spasila petogodišnju devojčicu koja je bila žrtva TRGOVINE LJUDIMA

Bosna i Hercegovina -

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne trgovine ljudima.

Identifikovana žrtva je petogodišnja devojčica koja se nalazila u pratnji stranog državljanina.

Strani državljanin je po nalogu postupajućeg tužioca zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a žrtva je u skladu sa pravosudnim smernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima adekvatno zbrinuta i smeštena u sigurnu kuću.

Žrtvi je dodeljen specijalni staratelj za decu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine decom.

Navedena devojčica, nalazi se u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom i policijom u Visbadenu, Nemačka, a poduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja deteta majci.

Tužilaštvo BiH se zahvaljuje na efikasnoj i profesionalnoj saradnji inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i sigurnoj kući koja je pružila podršku u ovim aktivnostima.

(Kurir.rs/ ATVBL/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja