PEDAGOG OSNOVNE ŠKOLE POGINULA U STRAVIČNOJ NESREĆI Milana je bila omiljena u školi, roditeljima javljeno da neće biti nastave
Foto: Facebook

PEDAGOG OSNOVNE ŠKOLE POGINULA U STRAVIČNOJ NESREĆI Milana je bila omiljena u školi, roditeljima javljeno da neće biti nastave

Bosna i Hercegovina -

Milana Koprena, pedagog u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Banjaluci, poginula je teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas u blizini Rebrovačkog mosta u ovom gradu.

Milana je prošle godine bila dobitnik Svetosavske nagrade, a roditeljima učenika u pomenutoj banjalučkoj školi javljeno je da sutra u ovoj obrazovnoj ustanovi neće biti nastave zbog tragedije.

Nesreća se dogodila kada je na ženu pešaka naleteo automobil pežo.

Saobraćaj je bio obustavljen od Audi centra ka Rebrovačkom mostu.

Očevici koji su se tu zatekli ispričali su nam da je udar bio veoma jak i da je odjeknuo skoro kao bomba.

Povodom dobijanja Svetosavske nagrade, na sajtu škole u kojoj je radila više od dve decenije, istakli su da je Milana ostvarena kao profesionalac na brojnim poljima, te da u svom pozivu koji iskreno voli unosi neophodne i poželjne .

"Izuzetnim formalnim, ali i zavidnim neformalnim obrazovanjem, Milana svakim danom ide sigurnim koracima ka svojoj profesionalnoj celovitosti i zrelosti. Kako upiše novu generaciju, Milana svakom učeniku prilazi sa posebnom pažnjom. Svaki učenik je za nju posebna priča koju pažljivo prati, podržava, pomaže, vodi… Kroz razne aktivnosti uticala je na razvoj poželjnih vrednosti kod učenika, na njihovu samostalnost, samopouzdanje, osmijehe", navodi se na sajtu škole.

Dodali su tada da je veoma teško celokupan Milanin rad, zalaganje i doprinos vaspitno-obrazovnom radu preneti na papir.

"To postiže, gradeći od prvog dana, korak po korak, lijepu priču u kojoj su glavni akteri učenici, njihovi roditelji i nastavnici, koristeći raznovrsne metode, pristupe, metodologije ili jednostavno rečeno, pedagoški i humani pristup. Hvala Milani u ime svakog njenog učenika, kolege, roditelja, škole, za svaki osmeh, dobijenu bitku, samopouzdanje svakog deteta, za sreću i radost, jednakost, za svaku prevaziđenu prepreku", zahvalili su se ovim rečima Milani prošle godine u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track