UDAHNULI ŽIVOT RECI: Direktor HE Višegrad Nedeljko Perišić poribio Drinu sa 2.000 KG pastrmke i 3.000 mlađi šarana! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

Ekologija

UDAHNULI ŽIVOT RECI: Direktor HE Višegrad Nedeljko Perišić poribio Drinu sa 2.000 KG pastrmke i 3.000 mlađi šarana! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Reka Drina i ove godine je poribljena sa 2.200 kilograma mlađi pastrme i 3.0000 mlađi šarana, a direktor Hidroelektrane na Drini Nedeljko Perišić pustio je mlađ u reku na tradicionalan način.

"Nastavljamo pozitivnu praksu, pa i ove godine tradicionalno organizujemo poribljavanje reke Drine pastrmkom i šaranom. Izvršavajući obaveze iz ekoloških i vodnih obaveza preduzeće Hidroelektrane na Drini kao društveno odgovorna kompanija na osnovu pozitivnog poslovanja ove godine je obezbedila 60.000 maraka za kupovinu 2.200 kilograma riblje mlađi pastrmke i 3.000 mlađi šarana", objavio je Nedeljko Perišić, direktor Hidroelektrane na Drini.

"Akcijom poribljavanja obuhvaćene su teritorije kroz koje protiče rijeka Drina i njene pritoke, odnosno šest opština Republike Srpske i to Čajniče, Foča, Novo Goražde, Rogatica, Rudo i naravno Višegrad. Siguran sam da ovakav pristup i aktivnosti pozitivno utiču i na ostale grane privrede i promociji krajeva Gornje-drinske regije", rekao je gospodin Perišić.

Bonus video:

00:38

Drina ispod Ljubovije i Bratunca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track