AMELA PLANIRALA SA DECOM DA ODE KOD MUŽA U NEMAČKU? Evo šta je prethodilo tragediji koja je šokirala region
Foto: Printscreen Facebook

tuga

AMELA PLANIRALA SA DECOM DA ODE KOD MUŽA U NEMAČKU? Evo šta je prethodilo tragediji koja je šokirala region

Bosna i Hercegovina -

Mujaga Čičkušić, koji je skočio sa 14. sprata zgrade u Tuzli nakon što je ubio sekirom svoju suprugu Amelu i njihovo dvoje maloletne djece, živeo je i radio van granica BiH, a porodica je navodno planirala da proda stan i svi se presele u Nemačku.

On je radio kao medicinski tehničar u Nemačkoj, a pre odlaska, bio je zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zajedno sa svojom pokojnom suprugom.

"On je pre šest meseci otišao u Nemačku, a supruga je ostala sa dvoje djece u Tuzli. Prema izjavama komšija, nedavno su u oglasu objavili da prodaju stan jer je i ona zajedno sa decom planirala odlazak u Nemačku", otkriva izvor.

Kako navodi ovaj izvor, Čičkušić je iz Nemačke došao prošle srede, a dva dana je sa porodicom proveo u skladnom odnosu. Sumnja se da je ubistvo bilo isplanirano što istražiteljima pokazuje činjenica da je sekira koja je zatečena u stanu bila nova.

Istražitelji nastavljaju da rade na rasvetljavanju motiva trostrukog ubistva i samoubistva.

Takođe, dosadašnje policijske provere su potvrdile da u ranijem periodu u policijskim stanicama u Tuzli i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a ceo stan je navodno uništen i ispremeštan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala da spasi decu, ali nije uspela.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", tužioci i istražitelji sumnjaju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. Za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Tuzla, Amela Čičkušić
foto: A. K./Klix.ba

Dan nakon otkrića tela Amele i dece, kolege i prijatelji opraštaju se od žene koju su opisali "kao prelepu, sa crnim, bistrim očima". Kolege Kliničkog centra u Tuzli imaju samo reči hvale i zahvalnost za sve učinjeno, posebno u teškim trenucima korone.

(Kurir.rs/Nezavisne/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:12

Muškarac na naplatnoj rampi kod Preševa ranio ženu i izvršio samoubistvo pred policajcima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja