VOZAČ SE POSLE 26 GODINA U AMERICI VRATIO U RODNU BOSNU! "Nema nigde lepše nego ovde!" Odlučio da se bavi poljoprivredom
Ilustracija, Foto: Shutterstock

VOZAČ SE POSLE 26 GODINA U AMERICI VRATIO U RODNU BOSNU! "Nema nigde lepše nego ovde!" Odlučio da se bavi poljoprivredom

Bosna i Hercegovina -

Zulfo Mehmedović (58) vratio se nedavno sa suprugom, nakon 26 godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama, u svoje rodno mesto Sastavci u opštini Milići.

Radio je kao profesionalni vozač teretnih vozila te je tako obišao skoro celu Ameriku. Ipak, sanjao je o povratku u zavičaj i domovinu, što je i učinio prije dva mjeseca.

"Konačno sam se vratio u svoje Sastavke. Radeći kao vozač obišao sam celu Ameriku, ali nema nigde lepše kao u Bosni", kaže Mehmedović.

Odlučio je da se na svom posedu u Sastavcima bavi poljoprivredom, a kaže i da je veliki ljubitelj prirode.

"Sa suprugom sam posadio mnogo povrća i jedan veliki voćnjak. Nas dvoje smo stalni povratnici u našem selu, a drugi preratni stanovnici dolaze povremeno. Pre rata u selu je bilo 20 domaćinstava. Ličnim sredstvima sam izgradio svoju kuću i ovde sam najsrećniji", ističe Mehmedović.

Iako je proveo 26 godina u Americi, ipak je odlučio da se vrati u svoje rodno mesto gde želi da provede ostatak života.

"Želja mi je bila da se vratim dok sam još u snazi za rad, a ne kad budem imao sedamdeset godina. Ja radim i dan danas i radiću dok mogu. Uživam i volim prirodu, a povremeno idem i u lov sa prijateljima", rekao je Mehmedović za Fenu.

Kurir.rs/ATVBL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track