CRNOGORCI NE HAJU ZA RAČUNE: 139 miliona evra duguju za struju!
Foto: Thinkstock

Samo se gomila

CRNOGORCI NE HAJU ZA RAČUNE: 139 miliona evra duguju za struju!

Crna Gora -
Više od 50 odsto domaćinstava duguje Elektroprivredi Crne Gore i ne plaća redovno račune. Najredovnije platiše su Tivćani, Pljevljaci i Novljani

PODGORICA - Ukupan dug crnogorskih domaćinstava prema Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) iznosi 139 milona evra i trend rasta je zaustavljen, saopšteno je iz te kompanije.

Iz EPCG navode da potrošačima koji imaju dug za utrošenu električnu energiju konstantno nude olakšice za izmirenje obaveza. Tokom prethodna dva meseca aktuelna je bila akcija "5 za 5", koja je zainteresovanim preduzećima i javnim institucijama omogućila da dug za električnu energiju otplaćuju u narednih pet godina, prenose crnogorski mediji.

Takođe, dobar odziv imala je akcija "Podelimo teret", kojom je potrošačima iz kategorije domaćinstva bilo omogućeno otplaćivanje duga u mesečnim ratama od po 20 evra, i ona će ubrzo biti opet pokrenuta, ističu iz EPCG. Pomenute aktivnosti, kako se navodi, dale su rezultate, pa je broj redovnih platiša u porastu, dok je ukupan iznos duga u padu.

Iz EPCG-a su podsetili da je potrošačima koji redovno izmiruju obaveze i nemaju dug, omogućen popust od 5,0 i 10 odsto na mesečne iznose faktura. Umanjene junske račune, po osnovu redovnog plaćanja, dobilo je čak 148 hiljada korisnika u Crnoj Gori, što je za 4,9 hiljada više u odnosu na maj, precizirali su iz EPCG-a.

Preko 40 odsto potrošača nema dug i redovno izmiruje fakture, a najredovnije platiše su Tivćani, Pljevljaci i Novljani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja