PROPEVAO SVEDOK SARADNIK: Kuljačina izjava tajna, ne sme da dospe u medije jer bi izbio skandal!
Foto: Printscreen Yt

AFERA BUDVA

PROPEVAO SVEDOK SARADNIK: Kuljačina izjava tajna, ne sme da dospe u medije jer bi izbio skandal!

Crna Gora -
Advokati su dobili izjavu prvooptuženogi, a sada svedoka saradnika Rajka Kuljače, u kojoj je tačno označio ko su glavni akteri budvanske afere

BUDVA - Advokati koji brane bivše i sadašnje čelnike budvanske opštine nisu saopštili da li su dobili izjavu koju je Rajko Kuljača,bivši gradonačelnik Budve, u svojstvu svedoka saradnika, dao Specijalnom državnom tužilaštvu, u slučaju zloupotrebe položaja za TQ Plaza i izgranje platoa na Jazu.

U novinarskim krugovima juče se govorilo da su advokati dobili izjavu, da je ona već stigla na razne adrese i da se tačno zna koga je sve prvooptuženi, a sada svedok saradnik označio kao glavne aktere budvanske afere, pišu Dnevne novine. Naime, advokati su rekli da je reč o strogo tajnom postupku i da bi svakom pričom ili komentarom na tu temu oni sami kršili zakon.

“Ukoliko do Kuljačinog iskaza ipak dođe neki od medija, to bi bio skandal. Onda bi bilo potpuno jasno da Tužilaštvo ima veliki problem u svojim redovima”, ocenio je jedan od sagovornika Dnevnih novina.Osim toga današnje Dnevne novine navode da istraga Specijalnog tužilaštva u okviru najnovije budvanske afere u vezi s izgradnjom TQ “Plaze” i koncertnog platoa na Jazu obuhvata i proveru imovine svih aktera ove afere.

Iako su mnogi od njih, poput bivšeg predsednika opštine u ostavci Rajka Kuljače i Lazara Ređenovića, te premijerovog savetnika Aleksandra Tičića ili nekadašnjeg sekretara za investicije Dragana Marovića, već prošli finansijsku istragu, Tužilaštvo sumnja da su pojedini svoju imovinu dobro zaštitili prevodeći je na imena najbližih rođaka, prijatelja ili kumova.

Podsećamo da se u naredbi o sprovođenju istrage navodi da su uhapšeni funkcioneri prilikom izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz, u periodu od 2006. do 2010. godine, zloupotrebom službenog položaja, u dva pravna posla oštetili budžet Opštine Budva za preko 10 miliona evra.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track