Rusija zabrinuta zbog prebijanja naroda u Crnoj Gori
Foto: AP

Izrazili žaljenje

Rusija zabrinuta zbog prebijanja naroda u Crnoj Gori

Crna Gora -
U saopštenju se podseća na izveštaje medija po kojima je rano jutros crnogorska policija uklonila "kamp" opozicije, koja kod zgrade parlamenta protestuje od 27. septembra i da je policija zadržala 11 osoba, među kojima su poslanici parlamenta iz opozicionog Demokratskog fronta

MOSKVA - Rusija je danas izrazila žaljenje zbog najnovijih događaja u Podgorici, ističući povodom jutrošnjeg uklanjanja bine i šatora ispred parlamenta i prekida protesta opozicije u Podgorici, da uključivanje Crne Gore u proces evroatlantskih integracija ne vodi ka njenoj konsolidaciji i prosperitetu.

"Ne može da se ne uoči da, uprkos uverenjima koje crnogorsko rukovodstvo dobija iz zapadnih država, uključivanje te zemlje u proces evroatlantske integracije ni ukoliko ne vodi njenoj konsolidaciji i prosperitetu.

Pre će biti suprotno - prisutna je politička i ideološka polarizacija društva i zaoštravanje socijalnoekonomskih problema", navedeno je u saopštenju zvanične Moskve.

"Stiče se utisak da usmeravanje na ubrzano kretanje Crne Gore ka NATO istovremeno pretpostavlja gušenje alternativnih pristupa", navelo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

U saopštenju se podseća na izveštaje medija po kojima je rano jutros crnogorska policija uklonila "kamp" opozicije, koja kod zgrade parlamenta protestuje od 27. septembra i da je policija zadržala 11 osoba, među kojima su poslanici parlamenta iz opozicionog Demokratskog fronta.

Takođe, mediji navode da je u lekarske ustanove Podgorice dovezeno nekoliko desetina ljudi i da su stradali pripadnici policije. Ruski MIP navodi da među privedenim i povređenim nema ruskih građana i naglašava da je Rusija više puta isticala da je u njenom interesu stabilna Crna Gora koja se uspešno razvija, preneo je TASS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track