RANKO KRIVOKAPIĆ: Protesti nisu prepreka da Crna Gora uđe u NATO
Foto: Profimedia

Integracije

RANKO KRIVOKAPIĆ: Protesti nisu prepreka da Crna Gora uđe u NATO

Crna Gora -
Predsednik Skupštine Crne Gore govoreći o političkoj situaciji u Crnoj Gori ocenio je da je politički prostor kontaminiran i da je "vrlo sličan 90-im godinama

PODGORICA - Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je da ne misli da su protesti koje je organizovao opozicioni parlamentarni Demokratski front (DF) prepreka NATO integracijama.

Kako je naveo na građanskom satu s Krivokapićem, koji organizuje Centar za demokratsku tranziju (CDT) povodom tri godine od osnivanja Info centra, protesti su ustvari "izazov za državu da pokaže demokratske kapacitete". Krivokapić je rekao i da SDP najduže od svih partija u Crnoj Gori čeka ulazak u NATO savez, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

"Ja ga najduže čekam i biću najsrećniji", kaže predsednik parlamenta koji smatra da su identitetske podele nametnute izvan zemlje i da će ih smanjivati demokratski razvoj. Njegova mera za, kako navodi, "zrelu državu, a time i srećnu državu", je vladavina prava.

Govoreći o političkoj situaciji u Crnoj Gori ocenio je da je politički prostor kontaminiran i da je "vrlo sličan 90-im godinama", podsećajući da pola parlamenta nije poštovalo himnu i zastavu nakon što su usvojeni, te da je to i dan danas, nakon deset godina, raritet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track