MEDOJEVIĆ: Sumnja se da je oružje za napad u Parizu stiglo preko Crne Gore
Foto: Profimedia

Šokantno

MEDOJEVIĆ: Sumnja se da je oružje za napad u Parizu stiglo preko Crne Gore

Crna Gora -
Crna Gora je u proteklom periodu postala važna tačka na svetskoj mapi organizovanog kriminala i terorizma, a zahvaljujuci logističkoj podršci režima i njegovih službi bezbednosti, postala je i sigurna destinacija za sklapanje raznih globlanih kriminalnih dilova, izjavio je danas član Odbora za odbranu i bezbednost Nebojša Medojević

Prema njegovim riječima, osim trgovine narkoticima, cigaretama, ljudima, u poslednje vreme Crna Gora je prepoznata i kao destinacija za sklapanje dogovora o naoružavanju terorističkih organizacija.

- To nije ostalo nezapaženo od strane najmoćnijih svetskih bezbednosnih agencija, koje su, prateći opasne trgovce oružjem, inicirale hapšenje nekoliko važnih trgovaca oružjem upravo u Crnoj Gori. Najopasnije svetske terorističke organzacije, kao što su Al Kaida, kolumbijski F.A.R.C, a sada i Islamska država, preko Crne Gore obavljaju transakcije sa oružjem koje se koristi za naoružavanje pobunjeničkih grupa u Libiji, Siriji, terorističkih organizacija, paramilicija i paravojski po Bliskom Istoku i severnoj Africi - kazao je Medojević.

On je istakao da akcija bavarske policije, koja je uhapsila crnogorskog državljanina u autu sa podgoričkim tablicama a koji je trebalo da dopremi oružje i eksploziv u Pariz samo nekoliko dana pre stravičnog terorističkog napada, ukazuje na kontinuitet delovanja crnogorske mafije, koja, kako je rekao, uz pomoć vrha režima i korumpiranih delova bezbednosnih službi postaje važan segment podrške terorizmu u svetu.

DF je, naglasio je Medojević, odavno upozoravao na tesnu vezu između organizovanog kriminala i terorizma, čije se akcije često finansiraju i logistički podržavaju od struktura bliskih korumpiranim režimima u zemljama Balkana.

"Zbog povezanosti vrha režima i vrhova ANB i policije sa organizovanim kriminalom u Crnoj Gori, iste institucije nisu u stanju da otrivaju i procesuiraju ta najteža krivična dela, tako da tužilaštvo još uvek nije podiglo nijednu optužnicu zbog krivičnog dela šverca oružja terorističkim organizacijama, i ako je po instrukcijama DEA i nalozima Interpola u Crnoj Gori uhapšeno više stranih lica zbog prodaje oružja teroristima - dodao je on.

Medojević je naveo da je šverc oružja preko Crne Gore još jedan od kriminalnih švercerskih poslova pod okriljem vrha režima, te da nikoga ne treba da čudi da policija Bavarske osnovano sumnja da je, upravo iz Crne Gore, transportovano oružje i eksploziv za ekstremističke akcije u Parizu.

- Crna Gora je pod režimom Đukanovića postala sigurna destinacija za aktivnosti organizovanog kriminala i terorističkih organizacija i bez smene tog režima i sveobuhvatnih i korenitih refomi sistema bezbednosti, stanje u toj oblasti se neće promijeniti - rekao je on.

Službe bezbednosti su, dodao je Medojević, umesto borbe protiv mafije i terorizma, upotrebljene u borbi protiv demokratske opozicije, kritičara vlasti i slobodnih medija.

"Zato su neophodne korenite refrome čišćenja službi od korumpiranih segmenata povezanih sa mafijom, te izgradnja novih institucija sposobnih da se uhvate u koštac sa užasnim nasleđem koje će ostati iza korumpiranog mafijaškog režima. Crna Gora, reformama i odlučnim akcijama, mora oprati ljagu sa svog obraza i postati normalna, pravna država u kojoj neće biti mesta za mafiju i teroriste - zaključio je Medojević u saopštenju.

(portalanalitika.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track