POKAJNICA: Madam Željka priznala podvođenje i nagodila se sa tužilaštvom!

Preokret

POKAJNICA: Madam Željka priznala podvođenje i nagodila se sa tužilaštvom!

Crna Gora -
KOTOR - Kotoranka Željka Rolović (37), koja je uhapšena u Kotoru u okviru policijske akcije "Lutka", zbog sumnje da je počinila krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije, postigla je sporazum o priznanju krivice sa kotorskim tužilaštvom.

Predmet je dostavljen postupajućem sudiji na potvrdu, potvrđeno je u kotorskom Osnovnom sudu.

Rolović je uhapšena u avgustu, zbog sumnji da je na području više primorskih opština ugovarala i organizovala pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smeštajima, plovilima i na drugim lokacijama, u cilju sticanja novčane dobiti.

"Ona je u te svrhe, kako se sumnja, koristila više mlađih ženskih osoba", saopštila je tada Uprava policije. Nakon saslušanja u kotorskom tužilaštvu određeno joj je 72-časovno zadržavanje, a nakon saslušanja kod sudije za istragu kotorskog Suda određen joj je pritvor do 30 dana. Nakon devet dana provedenih u spuškom zatvoru Rolović je krajem avgusta puštena uz jemstvo od 4.000 eVra da se brani sa slobode.

Sporazum o priznanju krivičnog dela je pismena saglasnost volja tužioca, s jedne strane, i okrivljenog i njegovog branioca, s druge strane, kojim okrivljeni svesno i dobrovoljno u potpunosti priznaje jedno ili više krivičnih dela, za koja se tereti krivičnom prijavom, naredbom za sprovođenje istrage ili optužnim aktom i sa tužiocem se saglašava o vrsti i visini kazne.

U praksi se kazna uglavnom plaća novcem, koji se uplaćuje u dobrotvorne svrhe. U slučaju Željke Rolović još nije poznato koliko je spremna da plati u humanitarne svrhe kako bi bila oslobođena.

(Foto: Facebook/Željka Rolović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track