IZ ZATVORSKE U BOLNIČKU POSTELJU: Sin Svetozara Marovića prebačen u Klinički centar!
Foto: Printscreen CdM Beta

Slabog zdravlja

IZ ZATVORSKE U BOLNIČKU POSTELJU: Sin Svetozara Marovića prebačen u Klinički centar!

Crna Gora -
PODGORICA - Zbog zdravstvenih komplikacija Miloš Marović, sin predsednika političkog saveta DPS Svetozara Marovića prebačen je iz Istražnog zatvora u Klinički centar Crne Gore gde je uz nadzor zatvorskih stražara zadržan na lečenju

Miloš Marović osumnjičen je za malverzaciju oko prodaje zemljišta od 26.000 kvadrata u zaleđu plaže Jaz. U tom poslu Opština Budva je navodno oštećena za 1,4 miliona eura.

Marović je danima bio nedostupan nadležnim organima zbog lečenja u inostranstvu, a onda je 4. novembra kada je uhapšen, umesto u Tužilaštvo smešten u privatnu bolnicu gde je i obavljeno njegovo saslušanje. Sledećeg dana bolničkim kolima je odvezen u Viši sud u Podgorici gde mu je sudija za istrage odredio jednomesečni pritvor, pa je iste večeri prebačen u spuški istražni zatvor.

Specijalno tužilaštvo naložilo je hapšenje Marovića polovinom oktobra kada je nalog za hapšenje izdat i za njegovog kuma Marka Vujovića. Vujović je kasnije zajedno sa Rajkom Kuljačom i Igorem Trnskim dobio status svedoka saradnika. Osumnjičeni u tom predmetu su i nekadašnja šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, bivši potpredsednik Opštine Lazar Rađenović i procenitelji Milka Lazarević, Marko Radunović i Ljubiša Baćević.

Opština Budva je 2008. organizovala navodno nameštenu javnu licitaciju za prodaju parcele na Jazu, na koju su se javile tri lokalne firme. Istražitelji pokušavaju da utvrde ko je organizovao i učestvovao u poslu tokom kojeg je atraktivna parcela prodata po neobično niskoj cijeni, a kasnije ponovo otkupljena za značajno veći iznos.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track