(VIDEO) (FOTO) ZAVRŠEN MITING U PODGORICI: Okupljeni vikali Milo lopove
Foto: Printscreen Youtube

Opoziciono delovanje

(VIDEO) (FOTO) ZAVRŠEN MITING U PODGORICI: Okupljeni vikali Milo lopove

Crna Gora -
Protest Demokratskog fronta (DF), na kom su ponovljeni zahtjevi za formiranje prelazne vlade, završen je večeras oko 19 časova ispred zgrade Skupštine u Podgorici.

Na protestu je, prema procenama, bilo između dve i tri hiljade ljudi. Lider PzP-a Nebojša Medojević kazao je da će ponovo razapeti šatore i boriti se za slobodu a poslao je poruku i kolegama iz opozicije:

“Bez vas i bez nas ovo nije Skupština. Nijedan diktator neće milom dati vlast, jer ga štiti da ne ode u Spuž. Crna Gora nema više vremena, svaki novi dan diktatora može značiti neku novu lošu odluku za sudbinu svih građana. Može da iznese pare iz zemlje,” izjavio je on.

Lider PzP-a je najavio je u sredu protestnu šetnju do zgrade RTCG.

“Ako ne bude prelazne vlade, dođite sa nama 23. decembra u 18h da prošetamo do RTCG koja vašim parama obmanjuje”.

Cilj te šetnje, kako je dodao, biće da “pokažemo RTCG šta slobodni narod misli o njoj”.

“Ponovo ćemo doći ovde i razapeti šatore i boriti se za slobodu. Moć diktatora nije u pancirima, ako ispred sebe ima slobodne hrabre ljude. Diktator mora pasti”, rekao je on

On je poslao poruku i Svetozaru Maroviću, koji se nalazi u pritvoru.

“Progovori Svetozare kako si krao sa Milom Đukanovićem. Smejao si se kad su kerberi razrušili šatore, a evo došli su po tebe. Đukanoviću, doći će i po tebe”, kazao je Medojević, skandirajući “Milo lopove”.

Prisutnima se obratio i Strahinja Bulajić.

“Mi i oni živimo u potpuno različitim svetovima, ono što je za njih vrlina za nas je moralni razvrat. Čime se oni ponose, mi se stidimo”.

Bulatović je Krivokapiću poručio da ako ne bude prelazne vlade “neka objavi da nema prelazne vlade, pa da u Skupštini vidimo ima li 41 poslanika za pad vlade”.

Uputio je apel ambasadama SAD, Nemačke i Evropske unije: “Tražimo samo ustavom zagarantovana prava, nikad nismo tražili vlast sa ulice.

"Odgovor na naše proteste bio je suzavac i hapšenje demonstranata i najviših funkcionera. Spremni smo da ponovo postavimo šatore i da svaki dan budemo tu,” poručio je Predrag Bulatović.

“Visoki funkcioneri koji su prebijali građane će odgovarati i zato vodimo pravne proteste iako ne verujemo u institucije. Dali smo šansu kolegama da se uvere da nema sreće od dijaloga. Ranko Krivokapić je u svakom dijalogu prevario opoziciju”.

Bulatović je pozvao Krivokapića da napusti vlast, navodeći da DPS ne sme više da obezbeđuje većinu “političkim prebezima”.

O hapšenju Svetozara Marovića je kazao: “Gde su ministri, gde su ostali funkcioneri. Sve to omogućava DPS”.

“Da uhapsimo prvog lopova, dole mafijaška vlada Đukanovića”, poručio je Janko Vučinić, skandirajući “Milo lopove”.

“Pozivamo i Ranka i sve njih da se sutra odluče za prelaznu vladu a ako ne, da dođu s nama. samo prelazna vlada može obezbediti da nema izborne krađe. Đukanović ih je ponižavao i vređao na prošlom sastanku. Poručio im je da ne da prelaznu vladu. Radna grupa može samo da saopšti ono što i deca znaju - da se izbori kradu”.

Vladislav Bojović iz DNP-a je rekao da su protesti organizovani zbog onih koji veruju da se u zarobljenim institucijama može nešto postići. On je dodao da je radna grupa u parlamentu formirana da bi se razvodnila energija protesta.

“Đukanović i Krivokapić žele da razvodne proteste pregovorima, oni su svesni da su ovi protesti jedina radna grupa. Maroviću i ostalima, poruka je da ćemo im ćutanje uračunati u kaznu kada dođemo na vlast”, rekao je Bojović.

Polako se okupljamo ispred Skupštine...

Posted by Sloboda Traži Ljude on Sunday, December 20, 2015

"DPS je kriminalna organizacija koja je počela da se raspada, jedan po jedan odlaze u Spuž", izjavila je poslanica Branka Bošnjak.

“Jezik pregovora nije jezik koji oni poznaju. Neće oni lako dati ni prelaznu vladu ni fer izbore jer znaju šta gube,” dodala je Bošnjakova pozivajući lidere opozicije da napuste parlamentarnu radnu grupu.Bošnjak je kazala da će se demonstranti vraćati ispred Skupštine dok ne bude formirana prelazna vlada.

“Pritisak protesta je jedino što njih može naterati na prelaznu vladu”.

Vidimo se večeras u 18h ispred Skupštine! #SlobodaTraziLjude

Posted by Sloboda Traži Ljude on Sunday, December 20, 2015

Ispred bine postavljena su slova koja oblikuju reč "Sloboda" i nekoliko šatora, više srpskih i crnogorskih zastava. Među njima i jedna sa protesta 2012. "Vreme je".

Na jednom od transparenata piše "Ulica je naša nada, da prelazna bude Vlada" a okupljeni su vikali i "Milo lopove" i "Milo ubico"

Demonstranti su se okupili ispred spomenika kralja Nikole, koji se nalazi preko puta Skupštine gde je postavljena i bina.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track