BATINALE  DEVOJKE PO PODGORICI: Ženska banda konačno iza rešetaka!
Foto: Printskrin

Uskoro u Spužu

BATINALE DEVOJKE PO PODGORICI: Ženska banda konačno iza rešetaka!

Crna Gora -
PODGORICA - Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu takozvanoj “ženskoj bandi”, osuđenoj na ukupno tri godine i dva meseca zatvora za nasilničko ponašanje i zlostavljanje Marije Popović i Maje Ajković

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović je u junu prošle godine osudila Nikoliju Lačević (26) na godinu i dva meseca zatvora, Milicu Asanović (21) na godinu dana, dok su Elda Orahovac (22) i Andrijana Mišolić (23) osuđene na po šest meseci robije.

Nikolija Lačević (desno)... (Foto printscreen CdM)
Nikolija Lačević (desno)... (Foto printscreen CdM)

Viši sud je odbio žalbe branilaca na prvostepenu presudu i ocenio da je sutkinja pravilno procijenila krivicu i visinu dosuđenih kazni. Rabrenovićeva je navela da je na osnovu iskaza zlostavljanih devojaka, svedoka, video-snimaka i medicinske dokumentacije utvrđeno da su optužene počinile krivična dela.

Sudija je dodala i da je pri odmeravanju visine kazne, imala u vidu i da su Lačevićeva i Asanovićeva već osuđivane, a kao otežavajuću okolnost Lačevićevoj je uzela njenu izjavu da joj je "žao što Ajkovićevoj nije ostavila trajnije posledice”.

Nikolija Lačević (Foto Facebook )
Nikolija Lačević (Foto Facebook )

I Lačevićeva i Asanovićeva su već osuđivane zbog nasilničkog ponašanja. Video-snimke prebijanja i zlostavljanja devojaka, mobilnim telefonom je snimala Elda Orahovac, na nagovor Mišolićeve. Njih četiri su u junu pretprošle godine, sa maloletnom A. M. V., kojoj se sudi u odvojenom postupku, zlostavljale Ajkovićevu, dok su nasilničko ponašanje prema Popovićevoj počinile mesec dana kasnije.

Na snimku je "poznata” Podgoričanka koja se ranije "proslavila" prebijanjem i mučenjem drugih, zajedno sa drugaricama nogama i rukama tukla je devojku jer o njima navodno nije imala pozitivno mišljenje. Udaraju je nogama i rukama a za to vreme napadnuta devojka ih moli da je puste i ne tuku.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track