PROTEST U PODGORICI: Građani pred skupštinom, čekaju glasanje o poverenju Vladi!
Foto: Printskrin Rt

Politika

PROTEST U PODGORICI: Građani pred skupštinom, čekaju glasanje o poverenju Vladi!

Crna Gora -
PODGORICA - Nekoliko stotina građana protestuje danas u Podgorici na poziv opozicije protiv vlade premijera Mila Đukanovića o čijem poverenju danas raspravlja parlament.

Današnji protest je nastavak sinoćnjeg protestnog okupljanja ne kojem je opozicioni Demokratski front (DF) pozvao kolege iz opozicije, ali i Socijaldemokratsku partiju i njenog lidera Ranka Krivokapića, da napuste Skupšštinu i pridružže se protestima, kako bi se "izborili za prelaznu vladu i fer izbore".

Pristalice DF-a trenutno čekaju rezultate glasanja o poverenju Vladi.

Organizatori su sinoć okupljenim građanima ispred Skupštine podelili crvene i zelene kartone, kojima je "izglasano nepoverenje Vladi Crne Gore".

Na kraju protesta, pročitani su i zaključci DF-a, u kojima se navodi da fer izbori nisu mogući bez pada Vlade, da je potvrđena ispravnost politike protesta, jer je DPS kroz rad Radne grupe parlamentarnog dijaloga samo dobio vreme, a kolege iz opozicije pozvali su da napuste Skupšštinu i radnu grupu i pridružže se protestima, kako bi doveli do fer izbora.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić ocenio je da je Crna Gora u krizi jer se njom upravlja iz stranih ambasada.

"Svako ko bude sa strane reššavao krizu, reššiće je kako odgovara njihovoj držžavi. Mi treba da reššavamo kako odgovara većini u Crnoj Gori, a ne da obijamo pragove ambasada", naveo je Mandić.

On je kazao da se DF odlučio za vaninstitucionalni vid borbe, jer se "u parlamentu ne može doći do fer izbora i reššenja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track