ČIM JE IZAŠAO IZ ZATVORA: Brat Svete Marovića uhapšen na kapiji u Spužu!
Foto: Slobodna Evropa

Budvanska afera

ČIM JE IZAŠAO IZ ZATVORA: Brat Svete Marovića uhapšen na kapiji u Spužu!

Crna Gora -
PODGORICA - Bivši potpredsednik Budve Dragan Marović ponovo je jutros uhapšen ispred zatvora u Podgorici, nakon što mu je istekao šestomesečni pritvor.

Maroviću je u zatvoru zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitoj trgovini nekretninama, kojom je budžet Budve oštećen za par desetina miliona evra.

Njemu je rano jutros istekao šestomesečni pritvor, ali su ga po izlasku iz zatvora kod Podgorice, na kapiji, sačekali inspektori Odeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala i ponovo uhapsili, objavile su podgotičke Vijesti.

Dragan Marović je brat visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića koji je od decembra prošle godine takođe u zatvoru zbog sumnje da je oštetio gradski budžet.

Među osumnjičenima su i sin Svetozara Marovića, Miloš, bivši gradinačelnici Budve Rajko Kuljača i Lazar Rađenović. Kuljači je dodeljen status svedoka saradnika, dok su se Miloš Marović i Lazar Rađenović nagodili sa tužilaštvom. Oni su pušteni iz zatvora i dogovorili se da će državi platiti određene svote novca koje je odredilo Tužilaštvo.

(Foto: Slobodna Evropa)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track