(VIDEO) UHAPŠEN CRNOGORSKI BIZNISMEN: Marović dao 800.000 evra Mujoviću da ne bude uhapšen!
Foto: Printscreen Vijesti.me/savo Prelević

Akcija "Hobotnica"

(VIDEO) UHAPŠEN CRNOGORSKI BIZNISMEN: Marović dao 800.000 evra Mujoviću da ne bude uhapšen!

Crna Gora -
PODGORICA - Podgorički biznismen Veselin Mujović (69) uhapšen je zbog sumnje da je od Svetozara Marovića uzeo oko 800.000 evra

Mujović je novac uzeo obećavajući Budvaninu da neće biti uhapšen u predmetima koje je zbog višemilionskih malverzacija u Budvi pokrenulo Specijalno tužilaštvo

Navodno, Mujović je Maroviću garantovao i da će njegov sin Miloš Marović imati olakšice u tim predmetima. Tužilaštvo ga sumnjiči da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i prevara, saopšteno je iz Uprave policije, Specijalnog državnog tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Službenici Odseka za borbu organizovanog kriminala i korupcije i Odseka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su po nalogu Specijalnog tužioca, u okviru predmeta "Hobotnica", juče izvršili pretres stanova na više lokacija u Podgorici, u vlasništvu V.M. (69) iz Podgorice. Po nalogu nadležnog tužioca, V.M. je danas uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i prevara", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Inače, srpsko tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo je istragu protiv Mujovića u vezi sa aktivnostima organizovanih kriminalnih grupa koje se dovode u vezu sa trgovinom narkoticima. Pored toga, bio je optužen da je sa još dve osobe od oktobra 2005. do maja 2006. od Radomira Narančića, kupca PPK "Sonta“, iznudio 120.000 evra i nekoliko tona semenskog kukuruza i veštačkog đubriva.

Mujović je hapšen u Beogradu i pre šest godina jer je za njim bila raspisana Interpolova poternica zbog falsifikovanja dokumenata i zbog prevara. On je 2008. godine za samo mesec i po uspio da tri puta proda istu kuću i uzme kaparu od potencijalnih novih vlasnika, zbog čega su tada protiv njega podnete tri krivične prijave.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track