(FOTO, VIDEO) NEVREME U CRNOJ GORI: U Podgorici padao grad veličine oraha, Cetinje pod vodom!
Foto: Printscreen CdM

Crveni meteo alarm

(FOTO, VIDEO) NEVREME U CRNOJ GORI: U Podgorici padao grad veličine oraha, Cetinje pod vodom!

Crna Gora -
PODGORICA - Jako nevreme, praćeno gradom, pljuskom i grmljavinom pogodilo je Podgoricu danas nešto pre 17 sati

Ulice Podgorice su se za nekoliko minuta zabelele pod udarima grada koji je bio veličine oraha, a za kratko vreme pala je znatna količina kiša, prenosi RTCG.

Na Cetinju, nivo vode se konstantno penje, a ulice u pojedinim delovima grada već su pod vodom. Kiša koja od subote uveče pada na Cetinju poplavila je deo livada na Donjem polju, kod starog ponora, ali za sada nema opasnosti po okolne kuće. Tokom dana pripadnici vatrogasne jedinice više puta su ispumpavali vodu iz podruma i podzemnih garaža.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore objavio je danas crveni meteoalarm za centralni i južni deo zemlje, sa upozorenjem da je moguć prekid saobraćaja i nestanak struje, a Direktorat za vanredne situacije MUP-a pozvao je nadležne da podignu nivo operativne spremnosti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana.

Očekuje se da će za 24 časa pasti najmanje 80 litara kiše po metru kvadratnom u centralnom, a u južnom delu zemlje 50 litara. Za sever je izdat narandžasti meteo alarm, i očekuju se manje padavine.

Iz MUP-a su podsetili da su za danas i sutra najavljeni nepovoljni vremenski uslovi – jaka kiša, susnežica i sneg, kao i jaki udari južnog vetra. MUP je podsjetio građane da ukoliko im zatreba pomoć pozovu brojeve hitnih službi i to: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprave policije), 123 (službe zaštite i spašavanje) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track