MEĐUNARODNA BANDA: U Crnoj Gori uhapšeni Turčin i Sirijac po poternici SAD
Foto: Thinkstock

Narkotici

MEĐUNARODNA BANDA: U Crnoj Gori uhapšeni Turčin i Sirijac po poternici SAD

Crna Gora -

U Crnoj Gori su danas, po poternici SAD, uhapšeni jedan Sirijac i jedan Turčin koje sud u Njujorku traži zbog krijumčarenja oružja i kokaina, saopštila je danas policija u Podgorici.

Uhapšeni su S.K. (49) iz Sirije i državljanin Turske G.M. (48), za koje se sumnja su iz međunarodne bande za šverc veće količine oružja i 200 kilograma kokaina. Ta banda deluje u SAD, Meksiku i u Zapadnoj Evropi, rekla je portparolka Uprave policije Tamara Popović.

"Crnogorska policija i američka agencija DEA (Uprava za suzbijanje droge) su pratili dvojicu stranaca od septembra 2015. godine. Prikupljani dokazi ukazuju na sumnju da su se oni bavili nabavkom i krijumčarenjem velikih količina razornog oružja i kokaina za potrebe kriminalne organizacije koja se bavi krijumčarenjem opojnih droga na međunarodnom nivou, a koja deluje u Meksiku, SAD i zemljama Zapadne Evrope", kazala je Popović.

Oni su u ekstradicionom pritvoru u Podgorici, uhapšeni na osnovu naloga koji je raspisao Okružni sud SAD iz Južnog okruga Njujorka, i po poternici Interpola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track