CEO KOTOR U VELIKOM BRATU: Mafija postavila kamere po gradu, uhapšena trojica u pokušaju da ih skinu
Foto: Printscreen Vijesti.me

POLICIJA REAGOVALA TEK POSLE PISANJA MEDIJA

CEO KOTOR U VELIKOM BRATU: Mafija postavila kamere po gradu, uhapšena trojica u pokušaju da ih skinu

Crna Gora -

KOTOR - Trojica uhapšenih i 18 pronađenih kamera rezultat su istrage koju je Tužilaštvo pokrenulo nakon što su mediji objavili da je dobar deo Kotora “pokriven” kamerama, sa kojima država nema ništa

Lisice na ruke stavljene su Kotoranima Igoru Andriću, Iliji Dedoviću i Tripu Moškovu, koji su u noći između nedelje i ponedeljka, na tri lokacije pokušavali da skinu kamere kojima je neko mesecima nezakonito snimao grad. Tužilaštvo ih sumnjiči da su počinili krivično delo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, a posle saslušanja određeno im je zadržavanje do 72 sata.

to printscreen vijesti.me
to printscreen vijesti.me

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva juče je saopšteno da je policija “prethodnih dana” po nalogu tužilaštva obezbeđivala mesta u Kotoru na kojima su postavljene kamere.“Na različitim lokacijama u Kotoru policija je pronašla 18 kamera. U osam slučajeva utvrđeno je ko je postavio kamere, dok se za ostale kamere utvrđuje kome pripadaju”, piše u saopštenju Tužilaštva.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti istražitelji pokušavaju da utvrde da li su kamere kojima je, kako se veruje, mafija snimala ko ulazi, izlazi i kreće se Kotorom, povezane sa tehničkim uređajima oduzetim 17. aprila od pripadnika jednog od tri kotorska kriminalna klana. Tada je kotorska policija, kako zvanično tvrde, “identifikovala jedan broj kamera putem kojih se nezakonito snimale javne površine u Kotoru”. Tog dana inspektori su istražujući krivična dela počinjena u Kotoru pretresli više stanova.

to printscreen vijesti.me
to printscreen vijesti.me

“Između ostalog pretresani su stanovi i druge prostorije koje koriste R. Z., S. K., D. K., P. K., S. J., B. J., I. Đ. i A. Đ. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim delom... Sedam mobilnih telefonskih uređaja, veći broj SIM kartica, dron, ometač telefonskih signala, ručna radio veza, DVR uređaj za skladištenje memorije video nadzora i dva pancira”, saopštila je policija.

Pouzdan izvor iz Uprave policije kazao je da su inspektori od tužilaštva dobili naredbu za veštačenje tek nakon što su Vijesti objavile priču o kotorskom velikom bratu. Reporteri Vijesti prošle nedelje snimili su kamere sa obe strane tunela Vrmac na ulazu u grad, prilazima Opštini sa strane Tivta, na magistrali, na nekoliko lokacija u naselju Dobrota, širem centru, parku, šetalištu, kružnom toku, zaobizlaznom putu preko Trojice, na raskrsnici magistralnog i Puta I bokeljske brigade, skretanju za naselje Kavač.

Iz Opštine Kotor i Uprave policije tada je rečeno da njihove službe nisu postavile nijednu kameru na javnim površinama. Iz Agencije za zaštitu ličnih podataka kazali su da im niko nije tražio saglasnost za postavljanje kamera. U noći između subote i nedjelje dvije kamere su skinute, a iz policije su saopštili da oni nemaju ništa sa tim. Nejasno je, međutim, kako su te kamere “nestale”, ako su ih istražitelji obezbeđivali.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track