CRNA GORA ZAVODI RED: Nema više splavarenja Tarom bez dozvola!

rafteri na mukama

CRNA GORA ZAVODI RED: Nema više splavarenja Tarom bez dozvola!

Crna Gora -

PLUŽINE - Inspektori i policija neće ubuduće dozvoljavati da rafteri bez dozvole za rad splavare Tarom

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin Raftere iz Pive saopštila je ovo rafterima iz Pive na sastanku u Plužinama, na kojem su prisustvovali i v.d. direktor Regionalnog parka “Piva” Slobodan Delić i načelnik granične policije Zlatko Roćenović.

“Kako nismo u mogućnosti da promenimo zakon, a kazne od sto evra ne utiču na to da rafteri traže i dobiju odobrenje za rad, prinuđeni smo da zaustavljamo čamce i ne dozvoljamo vožnju nikome ko ne bude imao odobrenje za rad”, rekla je Šljivančaninova.

Ona je dodala da je neshvatljivo da lani nijedan od tridesetak raftera nije imao odobrenje za rad. Član Udruženja raftera Veljko Vujanović objasnio je da su odobrenja za rad uslovljena time da svaki čamac ima licenciranog skipera, a da prema važećem zakonu samo 19 njih u Crnoj Gori ima odgovarajuće licence. Ostali, tvrdi, imaju licence po međunarodnim standardima koje će im biti priznate tek kada predložene izmene i dopune postojećeg zakona stupe na snagu.

Turistički radnici negodovali su i zbog cena taksi RP “Piva”. Kažu da je to trebalo prolongirati jer su već ugovorili aranžmane, a podizanje cena može da dovede do otkazivanja gostiju.

Ulazak u RP “Piva” turisti će plaćati evro, tri evra je cena raftinga po osobi, a dva za čamac. Goran Blagojević je istakao da turisti upravo zbog raftinga dolaze u Pivu, a da će “nerezonski visoke takse” oterati turiste, s obzirom na to da bosanski rafteri imaju mnogo niže cene, a mnogo bolju putnu infrastrukturu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track