SAHRANJEN MALI OGNJEN: Podgoričani se oprostili od plavog anđela
Foto: CDM

Tuga

SAHRANJEN MALI OGNJEN: Podgoričani se oprostili od plavog anđela

Crna Gora -

Više hiljada građana oprostilo se danas od Ognjena Rakočevića, čije je telo pronađeno u nedelju na ušću Morače u Skadarsko jezero.

Slučaj njegovog nestanka digao je čitavu Podgoricu digao na noge. Ognjen je sahranjen na groblju u Zagoriču. Uoči sahrane, njegov stric Slavenko Rakočević se zahvalio svima koji su potragu učinili podnošljivom.

"Zahvaljujemo se svima, a posebno građanima, vatrogasnim službama, taksi udruženjima policiji, vojsci, ronilačkim službama. Nismo mogli da nađemo leka za njegovu bolest. Neka mu je večna duša i neka putuje mirno nebeskim svodovima", rekao je stric.

Foto: CDM
Foto: CDM

Direktorka škole "Savo Pejanović", u koju je Ognjen išao, Darinka Adžić takođe se obratila prisutnima."Ognjene, voleo si školu i decu posebno, radovao si se svakom novom danu. Hladna Morača te odnela, a mi ćemo te večno čuvati od zaborava. Ovo je za školu jako tužan dan", navela je Adžić. 12 dana i noći trajala je opsežna potraga koja je jače nego ikada do sada ujedinila građane, vojsku i policiju. Ronioci su danima bili pod Moračom, brojni građani, službe zaštite i spasavanja, vojska i policija pretresli su gotovo svaki krš okoline Podgorice, danima je iznad grada patrolirao helikopter MUP-a, a snimak iz drona širio se društvenim mrežama.

Foto: CDM
Foto: CDM

Sve to nije ukazivalo ni na jedan trag do dečaka. Taman kada je potraga zbog lošeg vremena izgubila na intenzitetu, kada je sve manje građana učestvovalo u potrazi i kada su ronioci obustavili traganje na nekoliko dana, dete je nađeno na mestu gde su se svi plašili da bi moglo biti. U reci koju je, po rečima njegovih najbližih, toliko voleo, a ka kojoj mu je, iz bezbednosnih razloga, uvek bilo zabranjeno da odlazi.

Preliminarni nalaz obdukcije pokazao je da se Ognjen utopio i da na telu nema znakova nasilja.

A Ognjen je sve Podgoričane podigao na noge, prenosi portal CDM. "Pokazao je da smo u nadi, bolu, ljubavi bili jedno-jer Podgorica, ali i cela Crna Gora ovih dvanaest dana je disala Ognjenovim plućima", piše na portalu.

(CDM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track