RAZREŠEN RANKO KRIVOKAPIĆ: Skupština Crne Gore izabrala ministre iz redova opozicije!
Foto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

Zasedali do kasno u noć

RAZREŠEN RANKO KRIVOKAPIĆ: Skupština Crne Gore izabrala ministre iz redova opozicije!

Crna Gora -

PODGORICA - Skupština Crne Gore rano jutros izabrala je ministre iz redova opozicije, a zadatak nove vlade Mila Đukanovića biće da spreči izbornu krađu na parlamentarnim izborima 9. oktobra ove godine

Parlament je istovremeno razrešio dužnosti predsednika Skupštine Ranka Krivokapića koji je na tom mestu bio od 2003. godine.

Članovi vlade su izabrani apsolutnom većinom od 81 poslanika i oni su posle izbora položili zakletve. Novi potpredsednik Vlade iz redova opozicije je Milorad Vujović, ministar unutrašnjih poslova je Goran Danilović iz Demosa, ministar finansija je Ranko Konjević iz Socijaldemokratske partije (SDP), ministar rada i socijalnog staranja je doskorašnji aktivista nevladinog sektora Boris Marić, a ministar poljoprivrede je univerzitetski profesor Milenko Popović.

Na predlog premijera Đukanovića doskorašnji ministar poljoprivrede Petar Ivanovića je izabran za potpredsednika Vlade. Rekonstruisana izvršna vlast je deo višemesečnih pregovora vlasti i opozicije i u njoj, pored vladajućih stranaka, učestvuje deo opozicije iz Demosa, SDP-a i Gradjanskog pokreta URA. Van vlade su Demokratski front i Socijalistička narodna partija (SNP).

Skupština je na inicijativu DPS-a razrešila dužnosti dugogodišnjeg predsednika parlamenta Ranka Krivokapića. On je razrešen nakon što je njegova SDP početkom godine ukazala nepoverenje vladi Mila Đukanovića, čiji je deo bila 18 godina. Time je raskinuta koalicija sa DPS-om. Predsedavanje Skupštini do izbora novog predsednika preuzeo je Milutin Simović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track