TURISTE DERU U CRNOJ GORI: Takista naplatio vožnju od Budve do Tivta 80 evra!
Foto: Printscreen Vijesti.me

Kao da su išli avionom

TURISTE DERU U CRNOJ GORI: Takista naplatio vožnju od Budve do Tivta 80 evra!

Crna Gora -

BUDVA - Taksista je turisti iz Nemačke naplatio 40 evra taksi vožnju od centra Budve do Kamenova dugu 7,8 kilometara

Vlasnici apartmana u Kamenovu, u kojem je odseo Nemac, prijavili su policiji i Komunalnoj inspekciji taksistu koji je vožnju dugu 7,8 kilometara naplatio naplatio kao da je vozio od Budve do Podgorice.

Taksista je naplatio pet evra po kilometru vožnje, a vlasnici apartmana su račun prosledili “Vijestima”. Pomenuti slučaj samo je nastavak stare prakse od minulih sezona, dranja inostranih gostiju od strane pojedinih taksista. Dvoje turista iz Egipta koji borave u Tivtu tvrde da im je budvanski taksista tri dana vožnju od Budve do Tivta naplatio čak 75,70 evra.

Kažu da su bili zapanjeni cehom, ali da su platili račun, iako im taksista nije izdao fiskalni već “račun“ na obrascu Taxi udruženja Budva. Egipćani kažu da je na vozilu registarskih oznaka BD TX 273 bila oznaka “Allo taxi“.Istakli su da su fotografisali vozilo i “račun“ i sve podatke dostavili upravi hotela u kojem su odseli. Na računu je i pečat taksiste Dejana Todorovića.

“Riječ je bilo o uobičajenoj dnevnoj, a ne noćnoj ili vožnji u bilo kakvim drugim posebnim uslovima što bi eventualno opravdavalo ovako visoku cenu. Smatramo da je ovo zaista previše jer nam je prethodno istog dana taksista iz Tivta za vožnju od Tivta do Budve naplatio 23 evra, što je sasvim uobičajena i prihvatljiva cijena za ovu relaciju“.

Pre dve nedelje belgijskom paru prevoz od Budve do Seoca, dug nešto manje od četiri kilometra, naplatili su 22 evra. Problem taksi prevoza u Budvi već godinama unazad se ne rešava, uprkos tome što nadležni stalno obećavaju da će uvesti red u tu oblast.

Iako Opština izdaje oko 400 izvoda iz licenci, koliko bi trebalo da na ulicama bude i vozila, u špicu leta taksi automobila bude i do 1.000. Opština do sada nije donela jedinstvni cenovnik taksi usluga i propis po kojem bi eventualno kažnjavala taksi vozače. Formiranje cena je liberalno, odnosno svaki taksista može sam da utvrdi cene prevoza, koje moraju biti izložene na vidnom mestu.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track