BAHATE SE S BRITANCEM: Opština Herceg Novi neće da ruši divlju gradnju
Foto: Kurir

Ne poštuju zakon

BAHATE SE S BRITANCEM: Opština Herceg Novi neće da ruši divlju gradnju

Crna Gora -

Građevinska inspekcija naredila da se objekti koje Pitman bez dozvole zida u Herceg Novom sravne sa zemljom, ali to niko neće da učini

Opština Herceg Novi neće da sruši nelegalne objekte koje je izgradio Britanac Mark Vinsent Pitman iako su u obavezi da to učine.Baš kao što je u obavezi i bahati Englez, ali on je odbio naredbu građevinske inspekcije i komunalne policije da po donošenju rešenja, u roku od 10 dana od 15. septembra, sravni sa zemljom potporni zid visok tri metra, privatni mol, pomoćni objekat i aneks kuće, koje je izgradio bez dozvole i čime je devastirao morsko dobro.I ne samo što nije rušio, on je čak nastavio i da dograđuje! Umesto da sad opština odreaguje i ukloni nelegalnu gradnju, oni se prave Englezi i žmure na ove nezakonite radnje.

Podsetimo, Pitman je još 2014. od opštine Herceg Novi, na čijem je čelu Nataša Aćimović, dobio građevinsku dozvolu za izgradnju stambenog objekta od 580 kvadratnih metara na dva sprata. Međutim, ova dozvola je u suprotnosti sa urbanističkim propisima, koji dozvoljavaju podizanje objekta od 300 kvadrata. Ali Britanac je u opštini na volšeban način uspeo da navuče dodatnih 280 kvadrata. Kao da mu to nije bilo dovoljno, Pitman je odlučio da podigne četvorospratnicu umesto dozvoljena dva sprata, napravi privatni mol, podigne zid visok tri metra, sagradi još jedan pomoćni objekat, i to sve bez dozvole!

- Da je Pitman prekoračio ograničenja, ukazali su prvo iz „Morskog dobra“, pa je nakon toga komunalna policija konstatovala nelegalno podizanje zida i cisterne i zatražila uklanjanje tih objekata. Reagovala je i građevinska inspekcija, ali investitor se i dalje ne obazire - kaže Kurirov izvor i dodaje:

- Urbanistička inspekcija utvrdila je propuste i zatražila poništenje dozvole Pitmanu, ali je Sekretarijat za prostorno planiranje odbio zahtev. Žalba je zatim podneta glavnom adiministratoru opštine, koji je usvojio žalbu inspektora.Međutim, u hercegnovskoj opštini tvrde da ne mogu da uvaže predlog inspektora, što praktično znači da opština ne poštuje odluke organa koji su iznad nje. U upravi za inspekcijske poslove kažu za Kurir da rade na ovom slučaju i da će više informacija imati u toku nedelje.E. k.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track