Najnovije vesti

IPAK NISU TERORISTI: Crnogorsko tužilaštvo odustalo od optužbe protiv 11 uhapšenih državljana Srbije
Foto: Profimedia

Izbori prošli, Crnogorci odahnuli

IPAK NISU TERORISTI: Crnogorsko tužilaštvo odustalo od optužbe protiv 11 uhapšenih državljana Srbije

Crna Gora

Za terorizam u pokušaju osumnjičeni su Bratislav Dikić, Kristina Hristić i Aleksandar Sinđelić koji je u bekstvu

PODGORICA - Crnogorsko Specijalno tužilaštvo je odustalo od optužbe za terorizam protiv 11 osumnjičenih iz grupe od 20 državljana Srbije uhapšenih pod sumnjom da su u izbornoj noći planirali upad u zgradu Skupštine Crne Gore i zarobljavanje premijera Mila Đukanovića, preneo je podgorički list "Dan".

Kako je listu "Dan" potvrđeno u Tužilaštvu, u naredbi za sprovođenje istrage 11 osumnjičenih se sada tereti samo za stvaranje kriminalne organizacije, a terorizam se u vezi s njima ne pominje.

Za terorizam u pokušaju osumnjičeni su Bratislav Dikić, Kristina Hristić i Aleksandar Sinđelić koji je u bekstvu.

Advokat osumnjičenog Srboljuba Đorđevića, Vaso Bečanović, kazao je da se 11 lica koja su u pritovoru, terete za stvaranje kriminalne organizacije.

"Osumnjičeni Bratislav Dikić, Hristina Hristić i Aleksandar Sinđelić sumnjiče se za terorizam u pokušaju, dok se 11 lica koja su u pritvoru terete za stvaranje kriminalne organizacije", rekao je Bečanović.

List "Dan" piše da "naredba za sprovodjenje istrage potvrdjuje sumnje da Specijalno tužilaštvo nema čvrste dokaze da je 16. oktobra planiran teroristički napad, kako su iz te institucije tvrdili na dan izbora".

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je tada saopštio da je slobode lišeno 20 državljana Srbije za koje postoji sumnja da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim delom terorizam.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...