Najnovije vesti

POLICIJA PRETRESLA KABINET MINISTRA POLICIJE CRNE GORE: Daniloviću oduzeta veća količina dokumenata
Foto: Printscreen YouTube

Posle prijave DPS za neovlašćeno prisvajanje linih dokumenata građana

POLICIJA PRETRESLA KABINET MINISTRA POLICIJE CRNE GORE: Daniloviću oduzeta veća količina dokumenata

Crna Gora

Policija je pretresla kabinet odlazećeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore iz reda opozicije u prelaznoj vladi, Gorana Danilovića.

Tom prilikom izuzeta je veća količina dokumentcije koja je prosleđena Specijalnom tužilaštvu, prenose podgorički mediji.

 

Pozivajući se na svoje izvore, "Dnevni list" piše da su u pretresu Danilovićevog kabineta učestvovali pripadnici specijalnog policijskog odeljenja i forenzičari, a po nalogu Specijalnog tužilaštva.

 

Pretres je izvršen u četvrtak, a policajci i forenzičari su se, kako se navodi, fokusirali na dokumentaciju vezanu za lična dokumenta građana.

 

Pretres je, prema saznanjima DN, obavljen u okviru istrage Specijalnog tužilaštva, a na osnovu krivične prijave Demokratske partije socijalista od 14. oktobra ove godine.

 

Demokratska partija socijalista je nekoliko dana pre parlamentarnih izbora podnela krivičnu prijavu protiv funkcionera opozicone koalicije Ključ i ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića zbog, kako se navodi, neovlašćenog prisvajanja ličnih dokumenata građana.

 

Vladajuća DPS je, kako se tvrdi, došla u posed neoborivih dokaza koji ukazuju da je jedan Danilović izvršio niz krivičnih dela u vezi sa zaštićenom dokumentacijom.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...