NIŠTA OD PROTESTA PROTIV NATO: Na ovogodišnjem dočeku u Podgorici neće biti političkih poruka!
Foto: Printscreen Twitter

Proslava pravoslavne Nove godine

NIŠTA OD PROTESTA PROTIV NATO: Na ovogodišnjem dočeku u Podgorici neće biti političkih poruka!

Crna Gora -

Članice Demokratskog fronta (DF) organizovaće doček pravoslavne Nove godine 13. januara na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Kako je “Vijestima” rečeno u DF-u, članice tog političkog saveza organizovaće na glavnom gradskom trgu koncert, a na proslavi će nastupati trubački orkestar Dejana Jevđića, kao i estradne zvezde Marina Visković i Marko Bulat.

Koncert će u ponoć biti završen vatrometom, nakon čega će sveštenici i funkcioneri Fronta pozvati građane na litiju do hrama Hristovog vaskrsenja gde će mitropolit SPC Amfilohije služiti moleban.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da će, za razliku od prošlogodišnje, proslavi u petak prisustvovati predstavnici svih članica Fronta. On je rekao da na ovogodišnjoj proslavi neće biti političkih poruka.

Deo članica Fronta je i prošle godine organizovao proslavu na trgu, ali je tadašnje okupljanje najavljeno i kao skup protiv članstva Crne Gore u NATO. U organizaciji proslave tada nije učestvovao Pokret za promjene, zbog zalaganja te stranke za članstvom u NATO.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

Pravoslavna Nova godina se u Podgorici organizovano dočekuje od 1998. godine, a poslednja proslava u čijoj su organizaciji učestvovale partije održana je 2003. godine.

Crkvena opština je uvek bila organizator proslave, a u organizaciji su učestvovale i Socijalistička narodna partija i Srpska narodna stranka. Najveća proslava održana je 2001. godine kada je skup blagoslovio patrijarh SPC Pavle.

Nakon toga, proslava pravoslavne Nova godina organizovana je ispred crkve Svetog Đorđa.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track