ĐUKANOVIĆEVA IMOVINSKA KARTA: Nema bogatstvo, u vlasništvu i dve ruševine
Foto: Fonet

Zarada političara

ĐUKANOVIĆEVA IMOVINSKA KARTA: Nema bogatstvo, u vlasništvu i dve ruševine

Crna Gora -

Lider DPS-a je, kako se navodi, vlasnik stana od 187 kvadrata, dva pašnjaka od 805 i 440 kvadrata, livade od 243 kvadratna metra, kao i dve ruševine od po 30 i 40 kvadrata

Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) nema ušteđevinu u bankama niti je kreditno zadužen, navodi se u imovinskom kartonu bivšeg premijera koji je objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Đukanović je prijavio da je tokom 2016. u Vladi zaradio skoro 22.000 evra, te da je za rad u Kolegijumu za pregovore o pristupanju EU dobio dodatnih 1.060 evra. On je kao premijer, nakon uvećanja zarada najvišim funkcionerima, zarađivao 2.222 evra.

Bivši premijer je u imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Agencije naveo da ne prima nadoknadu u Košarkaškom savezu, gde je nedavno opet izabran za predsednika.

U kartonu se navodi da je Đukanović, dok je bio premijer, volontirao u Savetu za privatizaciju i kapitalne projekte, Savetu za članstvo u NATO-u, Nacionalnoj investicionoj komisiji, Veću za nacionalnu bezbednost, Savetu za strane investicije i Savetu za praćenje turističkog razvoja i turističkih sezona.

Lider DPS-a je, kako se navodi, vlasnik stana od 187 kvadrata, dva pašnjaka od 805 i 440 kvadrata, livade od 243 kvadratna metra, kao i dve ruševine od po 30 i 40 kvadrata.

Predsednik DPS-a vlasnik je 25 odsto preduzeća "Univerzitats" koje je vlasnik Univerziteta “Donja Gorica”, polovine kompanije "Global Montenegro" i 100 odsto "Capital Investa". Suvlasnici “Univerzitatsa” su i profesori Veselin Vukotić i Dragan Vukčević, kao i direktor kompanije “Čelebić” Tomislav Čelebić. U vlasništvu UDG-a je zgrada od 16.438 kvadrata, garaža od 3.185, zemljište od 12.038 i zemljište u Budvi od 20.130 kvadrata, koje je pod hipotekom.

(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track