CRNOGORSKE MAJKE OPET ĆE NA ULICU: Nakon propalih pregovora sa vladom, izvestan nastavak štrajka
Foto: Printscreen Youtube

Nema pravde

CRNOGORSKE MAJKE OPET ĆE NA ULICU: Nakon propalih pregovora sa vladom, izvestan nastavak štrajka

Crna Gora -

Nakon što juče predstavnice majki nisu postigle dogovor sa predstavnicima Vlade Crne Gore i odbile sve što im je u Ministarstvu rada ponuđeno, očekuju se novi protesti.

Iz Ministarstva su predložili kategorizaciju - selekciju žena koje bi trebalo da primaju naknadu, što su one odbile. Majke su predložile da do odluke Ustavnog suda primaju nesmanjenu naknadu, što je bilo neprihvatljivo predstavnicima Ministarstva.

Nakon izlaska iz zgrade Ministarstva, najavile su moguće proteste naredne sedmice. Predstavnica Koordinacionog odbora, Željka Savaković, kazala je da je predloženo formiranje ekspertskog tima čije bi one bile članice, koji bi radio na kategorizaciji majki koje su ostaville pravo na naknadu.

Ona je pojasnila da će se kategorizacija vršiti u odnosu na žene koje su bile na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i na taj način stekle pravo na doživotnu naknadu.

„Smatraju da žene koje su uzele nadoknadu nemaju pravo na nju i moraju da se grupišu. Vjerovatno su smatrali da nas svrstaju u socijalne slučajeve“, rekla je Svaković novinarima nakon sastanka. Ona je kazala da je razgovor sa predstavnicima Vlade bio dug i korektan.

„Dogovorili smo se da problem postoji da ga treba riješiti“, navela je Savković. Kazala je da su predstavnici Vlade obećali da naknade neće biti ukinute.

Predstavnice majki su se u zgradi zadržale preko četiri i po sata, a sastanak je bio zatvoren za javnost."Na poziv koji je iz Vlade stigao jutros u 10 časova, iz cijele Crne Gore u Podgoricu stižu članice Koordinacionog odbora, korisnice naknada za majke sa troje i više djece. Kako smo obaviještene, pregovorima će prisustvovati potpredsjednik Vlade Crne Gore kao i ministar finansija i ministar rada i socijalnog staranja", saopštila je ranije članica Koordinacionog odbora korisnica naknada za majke sa troje i više djece Željka Savković.(Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja