Najnovije vesti

SAVETNICA MAJKA PENSA: Crna Gora će ubrzo postati članica NATO-a!
Foto: Profimedia

Senat potpisuje Protokol

SAVETNICA MAJKA PENSA: Crna Gora će ubrzo postati članica NATO-a!

Crna Gora

Savetnica za nacionalnu bezbednost potpredsednika SAD Majka Pensa rekla je da će američki Senat ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, saopštila je danas crnogorska vlada.

Ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović je na početku posete SAD razgovarao s Pensovom saradnicom Andreom Tompson.

"Tompson je naglasila posvećenost i snažnu podršku SAD Crnoj Gori i s tim u vezi naglasila uverenje da će američki Senat ubrzo ratifikovati Protokol o pristupanju NATO-u", saopštilo crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Na sastanku je konstatovano da Crna Gora predstavlja pozitivan primer na Zapadnom Balkanu, kao i da će članstvo u Alijansi dodatno doprineti regionalnoj bezbednosti i stabilnosti, prenosi vladin biro za odnose s javnošću.

Razmenjena su i mišljenja o situaciji u regionu, uz ocenu da je neophodan dalji aktivan angažman i kontinuirana pažnja SAD i EU prema Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju.

SAD, Holandija i Španija dosad nisu ratifikovale Protokol o članstvu Crne Gore u NATO. Spoljnopolitički odbor američkog Senata je krajem prošle godine podržao dokument koji Crnu Goru i formalno uvodi u NATO.

Ostalih 25 članica je prihvatilo crnogorski protokol.

(Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...