(VIDEO) MONSTRUM IZ NIKŠIĆA: Vezao psa za branik automobila i vukao ga!
Foto: Printscreen/ Youtube

Jedan u nizu

(VIDEO) MONSTRUM IZ NIKŠIĆA: Vezao psa za branik automobila i vukao ga!

Crna Gora -

Sinoć oko ponoći na društvenim mrežama se pojavio još jedan u nizu video snimaka zlostavljanja životinja, prema tvrdnjama administratora fejsbuk stranice "Podgorički vremeplov", snimak je nastao u Nikšiću, saopštio je Dragoje Vlahović, direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica.

Na snimku se vidi kako osoba koja upravlja automobilom plave boje, podgoričkih registarskih oznaka, vuče psa zavezanog za zadnji branik vozila.

"Radi se o grubom kršenju Zakona o dobrobiti životinja. Napominjemo da je ovo samo jedan u nizu snimaka, koji zadnjih pola godine kruže društvenim mrežama. I pored toga što smo svaki slučaj uredno prijavljivali, do sada ni jedan počinilac nije procesuiran i kažnjen. Dakle, jasno je da nadležni organi, pre svega mislimo na Tužilaštvo, ne žele da se Zakon o dobrobiti životinja sprovodi u delo", istakao je Vlahović.

Iz NVO Prijatelji životinja Podgorica apeluju da ovaj počinilac, ali i oni koje su do sada prijavili bude procesuiran i kažnjen prema Zakonu.

"Svaki Zakon, pa i ovaj pomenuti mora se sprovoditi u delo, to nam garantuje Ustav Crne Gore, a oni koji ne sprovode zakon, a dužni su, time direktno krše Ustav. Upravo zbog toga što nadležni ne rade svoj posao, imamo sve veći broj zlostavljanja, ubijanja i trovanja životinja na teritoriji Crne Gore. Mi kao udruženje nismo nadležni da sprovodimo Zakon, već da nadležnima ukazujemo na njegova kršenja, ali vidimo da je to uzaludno, jer nadležni ne žele da rade svoj posao. Na taj način od nas prave jedno bolesno društvo, u kome svako može neometano da muči, truje i ubija životinje, a da prođe nekažnjeno. Danas će mučiti ili ubiti životinju, a sutra čoveka ili dete! Radi se o psihički bolesnim osobama, pa ukoliko prođu nekažnjeno, te osobe će u budućnosti posegnuti za nečim mnogo surovijim", rekao je Vlahović.

(vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track