PODGORICA: Vlasnik auto perionice pucao radniku u leđa?
Foto: Printscreen CdM

Mučki pokušaj ubistva?

PODGORICA: Vlasnik auto perionice pucao radniku u leđa?

Crna Gora -

Podgoričanin Ilija Peličić, radnik perionice auta u podgoričkom Zabjelu, preksinoć je teško ranjen iz, kako se sumnja, automatske puške pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Peličić je, dok se nalazio na svom radnom mestu, zadobio prostrelnu ranu grudnog koša, a policija sumnja da je hitac ispalio vlasnik radionice, izvesni Ćiro Knežević, koji je i doveo povređenog Peličića u Urgentni centar, nakon čega je nestao.

Navodno je Knežević prilikom dovođenja Peličića lekarima ispričao da je povreda koju je zadobio njegov radnik najvjerovatnije od kompresora koji je eksplodirao, međutim tokom operacije utvrđeno je da je povređeni zadobio prostrelnu ranu u predelu grudi, te da je metak iz automatske puške ispaljen u njegova leđa.

Ilustracija (Foto: Profimedia)
Ilustracija (Foto: Profimedia)

Nakon što su lekari obavestili policiju da se ipak radi o ranjavanju iz vatrenog oružja, inspektori za krvne delikte su pokušali da stupe u kontakt sa Kneževićem, kako bi ga saslušali o okolnostima incidenta, međutim nisu mogli da ga nađu, tako da policija traga za njim.

Ekipa za uviđaje je odmah nakon toga upućena u perionicu gde je radnik ranjen, ali su očigledno kasno stigli, jer je lice mesta bilo već očišćeno, odnosno bili su uklonjeni svi tragovi koji bi pomogli razjašnjavanju ovog incidenta. Policija je i pored očigledne namere da se prikrije događaj, uspela da pronađe očevice koji su navodno prisustvovali ranjavanju i koji su potvrdili verziju da je hitac ispalio upravo vlasnik perionice.

Iz policije iz DN nisu uspeli da saznaju motiv ranjavanja jer još nije bila uzeta izjava od povređenog, a Kneževića koji je očigledno bio tu u trenutku ranjavanja nisu mogli da nađu. Dežurni tužilac Višeg tužilaštva Željko Tomković, na osnovu prikupljenih dokaza, kvalifikovao je krivično delo kao pokušaj ubistva.

Peličić je preksinoć operisan i trenutno se nalazi na odeljenju grudne hirurgije.

“Pacijent je stabilan, smešten je na odeljenju grudne hirurgije zbog povrede u predelu gornjeg dela grudnog koša”, kazao je dr. Nermin Abdić, direktor Urgentnog centra u Podgorici.

(cdm.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track