ŽIVOTNA DRAMA U BIJELOM POLJU! Poskok ga ujeo kad je krenuo po drva: Kao da me u nogu pogodio metak!
Foto: Profimedia, 0331148300

Umalo koban susret

ŽIVOTNA DRAMA U BIJELOM POLJU! Poskok ga ujeo kad je krenuo po drva: Kao da me u nogu pogodio metak!

Crna Gora -

Neprijatan susret sa zmijom koji je umalo bio i koban, imao je 66-ogodišnji penzionisani Bjelopoljac Tule Erović.

"Pošao sam u šumu sa namerom da posečem 30-ak pritki za boraniju. Na jednom proplanku ugledao sam nekoliko posečenih grana od leske i da bih sebi olakšao posao, zaputio sam se tamo. U trenutku kada sam nagazio na jednu granu osetio sam strahovit bol u levoj nozi. Imao sam utisak, da me u nogu pogodio metak", priča Erović.

Iako je znao da ga je ujeo poskok u 2,5 kilometra od kuće udaljenom selu Bioča, kaže, u trenutku to nije uzeo za ozbiljno.

"Natovario sam posečene pritke na rame i zaputio se ka kući. Usput sam svratio na poznati Pirin izvor i nogu gde sam doživeo ujed stavio u hladnu vodu. Uspeo sam da se domognem kuće i kažem ukućanima da me ujela zmija. Stropoštao sam se na patos, a ukućani su se organizovali da me prevezu u bjelopoljsku zdravstvenu ustanovu. Kao kroz maglu, promicale su siluete zdravstvenih radnika u belim mantilima", priseća se Erović.

Osoblje hitne službe i infektolog Izet Čindrak su mu, kaže, spasili život.

"Ne znam koliko sam bio u nesvesnom stanju, ali poznato mi je da je dr Čindrak neprekidno bdio pored mene. Čini mi se, da kući nije išao, samo da bi mene otrgao iz zagrljaja smrti. I nalog za transport u Klinički centar u Podgorici bio je spreman, ali, zbog mog stanja nisu smjeli da me prevoze. Uspeli su da me spasu, i ja sam im na tome neizmerno zahvalan”, kazao je Erović.

(kodex.me)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ALARMANTNO: Srbija leglo zmija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track