PAO PIROTSKO-RUMUNSKI DVOJAC PLJAČKAŠICA: Operisale po Primorju i ukrale desetine hiljada evra!
Foto: AP/Ilustracija

UHVAĆENE NA DELU

PAO PIROTSKO-RUMUNSKI DVOJAC PLJAČKAŠICA: Operisale po Primorju i ukrale desetine hiljada evra!

Crna Gora -

Inspektori kriminalističlke policije uhapsili su prekuče Rumunku Elenu Tican (42) i Danu Tošić (38) iz Pirota koje se sumnjiče za veliku pljačku u Starom gradu.

One su pre mesec iz luksuznog apartmana iznele sef sa novcem i zlatnm nakitom. Inspektori su uhapsili Rumunku preksinoć, dok je pokušavala da upadne u aprtman u Starom gradu, dok su njenoj “koleginici” lisice na ruke stavljene juče popodne, kada je sa suprugom htela da napusti Crnu Goru.

Time je rasvetljena serija najvećih krađa u crnogorskoj turističkoj metropoli. Iskusne lopovkinje su sa muževima iznajmile apartman u Sutomoru, koji im je bila baza, a onda su obično rentirale automobile i ordinirale po crnogorksom primorju.

Prvu veliku krađu izvele su prošlog meseca kada su upale u apartman u Starom gradu iz koga su iznijeli sef u kome je bilo 26.000 švajcarskih franaka, 400 evra, nešto dolara i zlatni nakit. Posle te krađe, na meti se našao bogati Rus sa Svetoga Stefana, iz čijeg apartmana su uzele 2.000 evra, 21.000 rubalja i zlatni nakit. Rentakar automobile su iznajmljivale u Baru.

Prema policijskim podacima, one su opljačkale i Simonidu Kordić, odbornicu DF u SO Herceg Novi i odnele porodični nakit vredan 4.200 evra, i još 300 evra, saopštila je crnogorska policija.

Kurir.rs/vijesti.me

Foto AP/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UHVAĆENA DVA LOPOVA NA LINIJI 18: Narod je bio složan, držao ih u autobusu dok nije došla policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track