DRAMA U NIKŠIĆKOJ ŽELEZARI: Radnik koji je vraćen na posao, umalo stradao u eksploziji
Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

izbegnuta tragedija

DRAMA U NIKŠIĆKOJ ŽELEZARI: Radnik koji je vraćen na posao, umalo stradao u eksploziji

Crna Gora -

Pre dve noći u Čeličani nikšićke Železare Tosčelik je došlo do eksplozije, a radnik Momir Đukanović je, samo pukom srećom, ostao živ. Zadobio je samo lakše povrede.

Njega je pre godinu sud vratio na posao, nakon što su početkom maja 2015. sa devetoricom kolega dobio otkaz jer su odbili da rade prekovremeno više nego što su mogli da izdrže i što zakon predviđa.

“U nedelju ujutro, nešto posle jedan sat iza ponoći, eksplodirao je panel na peći i da sam ostao na mestu gde sam se nalazio trenutak pre eksplozije verovatno bih poginuo. Kolege su vraćale snimak i rekle da slavim dan kada sam ostao živ. Kranovođa, kolega iz Turske, je odmah sišao da mi pomogne i uveo me u kabinu”, kazao je Đukanović.

Lakše je povređen i njegov kolega Danilo Mijušković, koji je bio u blizini u trenutku eksplozije.

“Ne znam razlog eksplozije, ali znam da sam dobro prošao kako je moglo da se završi. Celu noć nijesam spavao od bolova. Zvao me poslovođa i kazao da ne dolazim na posao dok se ne oporavim. Ovde sreće nema”, kazao je Đukanović, i dodao da je nedavno i njegov brat, takođe radnik Tosčelika, umalo nastradao.

Predsednik Sindikata Pero Kadović kazao je da je prava sreća da niko nije poginuo.

“Ovo je samo još jedno upozorenje u nizu. Nažalost, nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju i prava je sreća da neko nije teže povređen ili poginuo. Fali nam radnika, uslovi su teški, plate mizerne i vreme je da se situacija promeni”, kazao je Kadović.

Zaposleni u Tosčeliku kazali su Vijestima da će se takve stvari i dalje dešavati jer rade u lošim uslovima.

Iz uprave tvrde da se u nedelju „desio manji problem u toku proizvodnje i da nije bilo ozbiljnijih povreda i materijalne štete”, kao i da istražuju uzrok kako bi ga otklonili.

Kurir.rs/Vijesti.me/Svetlana Mandić

Foto: Svetlana Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja