POŽARI NA CG PRIMORJU PRAVE VELIKE PROBLEME: Zbog dima avioni nisu mogli da polete
Foto: Vijesti.me/ Siniša Luković, Foto: Vijesti.me/ Siniša Luković

BLIZU AERODROMA

POŽARI NA CG PRIMORJU PRAVE VELIKE PROBLEME: Zbog dima avioni nisu mogli da polete

Crna Gora -

Požar koji je juče poslepodne izbio na nekadašnjoj deponiji smeća opštine Kotor u mestu Lovanja u blizini aerodroma Tivat, i danas je stvarao probleme zbog velikog dima koji je u ranim jutarnjim satima prekrio veći deo Tivatskog zaliva.

Zbog toga i smanjene vidljivosti ujutro je bilo i manjih problema sa odvijanjem saobraćaja na aerodromu jer je nekoliko aviona bilo zadržano dok se dim ne raziđe i uspostavi optimalna vidljivost za sletanje.

Ipak, vetar je ubrzo rasterao dim, ali su brojni turisti i građani i danas protestovali zbog svega što se događa na Lovanji.

Na problem sa nelegalnim paljenjem guma i kablova na Lovanji već duže ukazuju kako žitelji okolnih naselja Kavač i Gradiošnica, tako i odgovorni sa aerodroma Tivat, ali država do sada nije preduzela ništa da to spreči.

Nadležni iz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore čije su brojne inspekcije ovih dana na primorju, okreću glavu od ovog problema i prave se nenadležni.

Oni naime, odgovornost kada je komunalni otpad u pitanju, prebacuju na Komunalne inspekcije i policije Tivta i Kotora, iako je reč o masovnom zagađenju vazduha dimom i toksičnim supstancama što je u domenu rada državne Ekološke inspekcije.

(Kurir.rs/ Vijesti.me)

Foto: Vijesti.me/ Siniša Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track