NA LUŠTICI ODBRANILI CRKVU: Avion stigao u poslednji čas!
Foto: Vijesti/Slavica Kosić

POŽARI NE STAJU

NA LUŠTICI ODBRANILI CRKVU: Avion stigao u poslednji čas!

Crna Gora -

Avion koji je izbacio vodu stigao je u poslednji čas, pa je vatrena stihija, koja je bila došla na 30 metara do crkve Svete Nedelje u zaseoku Mendegaje u Zabrđu, zaustavljena.

Kuće nisu ugrožene, a meštani misle da se teren može braniti sa puta.

Saobraćaj na ovom delu poluuostrva je blokiran.

Na terenu su vatrogasci iz Herceg Novog, DVD Krtoli, Vojska Crne Gore, meštani i dobrovoljci.

foto: Reuters

Podsetimo, požar na Luštici približio se ranije danas na 30 metara crkvi Svete Nedelje u zaseoku Mendegaje u selu Zabrđe.

"Ako ovako potraje moraćemo da bežimo i ostavimo sve da gori. Nemamo opremu, dim guši”, kazao je član DVD Krtoli i paroh luštički Nikola Urdešić. Na terenu su vatrogasci iz Herceg Novog, DVD Krtoli, Vojska Crne Gore, meštani i dobrovoljci, koji pokušavaju da zaustave vatrenu stihiju čekajući intervenciju iz vazduha.

foto: EPA

Selo Babunci iz koga su iseljeni meštani za sada je bezbedno, ali ako nastavi da duva vetar, kako je rekao Urdešić, ni ono nije sigurno.

Kritično je i na Vidovom vrhu u zaleđu Sutorine. Vatra se širi na četiri strane prema Malti, Konjevićima, Bjelotini i crkvi Lazarica. Na terenu su vatrogasci, privatni preduzetnici sa cisternama i dobrovoljci.

"Najavljene pomoći iz vazduha nema, samo je policijski helikopter nadleteo jednom", kažu iz MZ Mokrine i pozivaju dobrovoljce da se pridruže i jave na kol centar 19800 ili direktno dođu iz pravca Mokrina i zaseoka Lazarevići.

Kod crkve svete Varvare je zborno mesto za dobrovoljce.

Kurir.rs/Vijesti (Slavica Kosić) Foto: Vijesti (Slavica Kosić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sramota! Direktorka Poreske uprave prima tri plate, 500.000 mesečno!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track